Közélet

Simon Gábor 100 milliókat titkolt el - felfüggesztette tagságát az MSZP-ben (FRISSÍTVE!)

Simon Gábor 100 milliókat titkolt el - felfüggesztette tagságát az MSZP-ben (FRISSÍTVE!)

2014. február 4., kedd
Simon Gábor 100 milliókat titkolt el - felfüggesztette tagságát az MSZP-ben (FRISSÍTVE!)

Az MSZP vezetésének kezdeményezésére Simon Gábor elnökhelyettes felfüggesztette párttagságát és minden, a pártban betöltött tisztségét - közölte az MSZP közleményben kedd este az MTI-vel.

A Magyar Nemzet keddi írása szerint

Simon Gábor

240 millió forintos be nem vallott vagyont tart ausztriai bankszámlákon. A szocialista párt közleménye szerint jelenleg nem tudható minden kétséget kizáróan, hogy a megjelent állításokból mi igaz, de "az MSZP mindent megtesz annak érdekében, hogy mielőbb kiderüljön az igazság". Az MSZP vezetése kezdeményezte a párt illetékes testületeinek összehívását csütörtökre, hogy meghallgassák Simon Gábort, majd haladéktalanul megtegyék a szükséges lépéseket - írták. A Magyar Nemzet kedden forrásmegjelölés nélkül azt írta: a szocialista politikus 2009. április 10-én 575 ezer eurót és 163 ezer dollárt helyezett el Ausztriában nyitott értékpapírszámláira, 2013. október 16-án betétszámlájának egyenlege 770 ezer eurót tett ki, több mint 240 millió forintot. A napilap szerint Simon Gábor korábbi vagyonbevallásai alapján sem mutatható ki, hogy honnan származik a pénz, és a képviselő jelenlegi vagyonbevallásában sem szerepelteti azt. Az MSZP-s képviselő a banknak úgy nyilatkozott, hogy a vagyon többek között egy cég és egy budapesti ingatlan eladásából származott - írta a Magyar Nemzet. A napilap főszerkesztőjének,

Liszkay Gábornak

a kezdeményezésére vagyonvizsgálati eljárás indul Simon Gábor ügyében - közölte Rubovszky György, az Országgyűlés mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke. A bizottság jövő kedden ül össze. Az MTI kedden többször kereste Simon Gábort, de nem sikerült elérnie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.