Bulvár

Őrizetbe vették a rendőrt elsodró görög sofőrt

Őrizetbe vették a rendőrt elsodró görög sofőrt

2014. február 4., kedd
Őrizetbe vették a rendőrt elsodró görög sofőrt
Elsodort egy rendõrt egy görög autós az M5-ös autópályán

Őrizetbe vették azt a görög sofőrt, aki szándékosan elsodort egy intézkedő rendőrt hétfő délután az M5-ös autópályán. A férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt indult eljárás – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség az MTI-t.

A közlemény szerint az autós a röszkei határátkelő felől Budapest irányába tartott az M5-ös autópályán, amikor a 172-es kilométerénél a rendőrjárőrök közúti ellenőrzés miatt megállították. A leállósávban megálló sofőr azonban felhúzta a kocsi ablakát, az ajtókat pedig lezárta. A járőr segítséget kért, és a határrendészekkel közösen próbáltak intézkedni. A görög férfi azonban beindította gépkocsiját, elindult a leálló sávból a belső forgalmi sáv felé, és eközben az autója bal oldalánál álló határrendészt járművével fellökte. A járőrt, aki megpróbálta megakadályozni, hogy elhajtson, néhány méteren keresztül magával vonszolta. Végül a rendőr a belső szalagkorlát alá esett. A rendőrök a menekülő sofőrt két kilométeres üldözés után akkor tudták megállítani, amikor járművével először egy rendőrautónak, majd a belső szalagkorlátnak ütközött. Az intézkedő rendőrjárőr és a gyanúsított egyaránt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A Szegedi Nyomozó Ügyészség kihallgatja a gyanúsítottat és a tanúkat. A férfit az ügyészség még a héten a Szegedi Járásbíróság elé állítja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.