Írjon nekünk

Sport

Női futball: ötöst adott Szolnokon a SZAK + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szolnokimav_szak_001_szzsNégygólos sikerrel folytatta felkészülését a három hét múlva kezdődő tavaszi folytatásra a Szegedi AK női labdarúgócsapata.

A Szegedi AK NB I-es női labdarúgócsapata elkezdte a tavaszi felkészülést. A téli szünetben a csapat
egy játékost igazolt: fél évre kölcsönvette az FTC-től a szegedi nevelésű, volt utánpótlásválogatott kerettag Marsi Krisztinát, aki a tavaszi szezonban megoldást jelenthet jobbhátvéd poszton.

Első edzőmeccsét Szolnokon játszotta a SZAK, a helyi NB II-es együttes ellen. Az első húsz perc idény eleji játéka után egy szögletet követően Szil Tünde jó ütemben érkezett, és szép mozdulattal fejelte a hálóba a labdát (0-1). A 38. percben Zimányi Kovács Anikó viharzott el Végh Emesével a jobb szélen. Megfutotta a védőjét, majd a tizenhatoson belül befelé húzva az elfekvő kapus mellett a hálóba passzolt (0-2). A második félidő egy szegedi labdavesztéssel indult a középpályán, amiből a Szolnok vezetett támadást. Az akciót megakasztotta a vendégcsapat a tizenhatos előtt, de a 20 méterről elvégzett szabadrúgást a 47. percben Benák Alexandra a sorfal és a rosszul helyezkedő kapus fölött a hálóba emelte (1-2). Két perccel később Szil Tünde kapott egy kissé hosszúra sikerült passzt a középpályán, de még meg tudta tolni a labdát, amely így a jó ütemben kilépő Zimányi Kovács Anikó elé került, aki lendületesen rávezette a kapusra a játékszert és higgadtan a hálóba helyezett (1-3). Az 52. percben Zimányi Kovács ütött be egy kiváló labdát az üres területre, amelyre Guth Renáta és Szalai Ágnes is rástartolt, de végül Szalai ért oda hamarabb, és az elvetődő kapus fölött a hálóba emelt (1-4). Ezek után Zimányi Kovács Anikó percei következtek, aki néhány perc alatt három kapufát is rúgott, de a jó próbálkozások ellenére nem sikerült a hálóba találnia. Nem sokkal később Guth Renáta próbálkozott két lövéssel, de a hazai kapus kétszer is megnyerte vele szemben a párharcot. Kis idővel később Harcel Boglárka emelt a védők fölött Szil Tündéhez, aki a kilépő kapusba bombázta a labdát. A 69. percben Szalai Ágnes csapott le egy keresztbe passzolt labdára a tizenhatos sarkán, majd kapura tört, és a kilépő portás mellett kilőtte a hosszú sarkot (1-5).

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

Szolnoki MÁV – Szegedi AK 1-5 (0-2)
SZAK: Földesi – Marsi, Szil, Harcel, Lipták – Szalai, Zimányi-Kovács, Lévai, Dudás – Végh, Kasznár. Csere: Guth, Kardos. Edző: Cserenkó Szabolcs
Gól: Zimányi Kovács 2, Szalai 2, Szil, ill. Benák.

Cserenkó Szabolcs: “Idény eleji, néha kissé döcögős játékkal magabiztos győzelmet arattunk, és szép
gólokat lőttünk, de rengeteget kell még dolgoznunk céljaink eléréséhez.”

Sport

Márton Anita az idei legjobb magyar eredményt érte el diszkoszvetésben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A sportoló 58,69 méteres eredménnyel zárt a Tisza-kupán.

Tovább olvasom

Sport

Sporthétfő: magabiztos Pick-győzelem Dániában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Egy helyen a hétvége legfontosabb szegedi sporteredményei.

Tovább olvasom

Hírzóna

Visszavonul a szegedi szumós

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Visszavonul Kalmár István szegedi szumós, ezt közösségi oldalán jelentette be a sportoló.

Tovább olvasom

Aktuál