Közélet

Lázár: az ország érdeke is lenne a baloldal megújulása

Lázár: az ország érdeke is lenne a baloldal megújulása

2014. február 6., csütörtök
Lázár: az ország érdeke is lenne a baloldal megújulása
lazar_gs

Az országnak az lenne az érdeke, hogy a baloldal megújuljon, új szereplőkkel, valódi szociáldemokrata programmal állon ki – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön Algyőn.

„Akár mennyire is el tudtuk verni a szocialistákat 2010-ben, nem volt arra mód, lehetőség, idő, alkalom, képesség, ember, hogy megváltozzanak” – mondta a politikus a Szeged melletti ötezer fős nagyközség faluházában rendezett lakossági fórumon mintegy száz ember előtt. Hozzátette: „nincs semmi új azon az oldalon”. Sokan szavaznának egy korrekt szociáldemokrata programra – közölte a politikus annak a fórumsorozatnak az egyik utolsó állomásán, amelyet az újonnan választókerületéhez került településeken tartott az elmúlt hetekben

Lázár János

szerint ma ilyet inkább a Fidesz valósít meg. A politikus példaként a bankokra, a nagy multinacionális cégekre kivetett adókat, valamint a rezsicsökkentést említette, amely inkább egy baloldali, szociáldemokrata gazdaságpolitikai programba illene. Az államtitkár közölte: a devizahitelesek kérdésével érdemben kell foglalkoznia a kormánynak. A lakásukat devizahitelből vásárlók mellett a választásokat követően komolyan meg kell fontolni, miként lehet azokon segíteni, akik gyakran munkaeszközként szolgáló gépkocsijukat is így vásárolták – mondta Lázár János, fölvetve annak lehetőségét, hogy azok, akik az évek alatt akár kétszer megfizették gépkocsijuk árát, de a tőkéből szinte semmit nem tudtak törleszteni, visszaadhassák autójukat, ezzel letudva az adósságot. Az államtitkár közölte: a kormány lezártnak tekinti az önkormányzati rendszer átalakítását. A következő ciklusban az elektronikus közszolgáltatások fejlesztése lesz az egyik fontos feladat, annak érdekében, hogy az emberek minél több ügyüket elintézhessék otthonról - mondta. A politikus szélesebb jogosítványokat adna az önkormányzatoknak a szociális ellátással kapcsolatos döntések területén, és azt is támogatná, hogy a helyi közszolgáltatásokhoz nagyobb mértékben járuljanak hozzá azok, akik nagyobb jövedelemmel rendelkeznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.