Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Kosárlabda: most már minden meccs sorsdöntő

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

KosársuliNégy fordulóval az alapszakasz befejezése előtt utolsó előtti hazai mérkőzését játsza az EnterHód Vásárhelyi Kosársuli gárdája. A vásárhelyiek ellenfele az a Salgótarjáni KSE, amely szintén a négy közé szeretett volna jutni, amelyre már csak minimális esélye maradt.

A jelenleg ötödik helyen álló vásárhelyiek az előttük álló Debreceni EAC-al vívnak rendkívül kiélezett harcot a felsőházi rájátszást jelentő negyedik helyért. Elek András edző csapatának most már minden hátralévő mérkőzése kiérdemli a “sorsdöntő” jelzőt, hiszen Cziberéék felsőházi álma már egyetlen vesztes mérkőzéssel is elszállhat. A találkozó azonban kétszeresen is fontos, hiszen amennyiben nem sikerül a vásárhelyieknek a négy közé jutni, akkor viszont ezt az eredményt magukkal viszik a helyosztó szakaszra, így csak a győzelem az elfogadható eredmény a hazaiak számára.

A mérkőzés nagy küzdelmet ígér, hiszen a hetedik helyen álló vendégek – Kováts és Krasznai Óbudára történt távozása ellenére – nem gyengültek, mivel a távozók helyére Oluic és az Albacomp csapatából ismert Madár András érkezett. A salgótarjáni gárda gerincét a rutinos Tanács – Hartvich – Sebők trió alkotja. Érdekesség, hogy először lép pályára vendégként a vendégek két Vásárhelyen nevelkedett fiatalja, Schéda Martin és Czuprák Ádám, míg a csapat egyik edzője a szintén vásárhelyi gyökerekkel bíró, egykori remek kosaras, Kis Sándor. A találkozóra – amelyre a belépés ingyenes – szombaton 17.30-kor kerül sor a Hódtói Sportcsarnokban.

A bajnokság állása:

1. MAFC 18 16 2 0,94
2. EKF-Eger-HÉSZ SE 18 14 4 0,89
3. Mercedes-Benz Gyár KA 18 13 5 0,86
4. Debreceni EAC 17 11 6 0,82
5. EnterHód Vásárhelyi KS 18 11 7 0,81
6. Bp. Honvéd SE 17 10 7 0,79
7. Konecranes-Salgótarjáni KSE 18 10 8 0,78
8. MKB-Euroleasing Vasas 18 9 9 0,75
9. Nagykőrösi Sólymok KE 17 4 13 0,62
10. Szolnoki Olaj KK U-23 18 4 14 0,61
11. Tiszaújvárosi Tisza TV Phoenix KK 17 3 14 0,59
12. Óbudai Kaszások 18 1 17 0,53

Hétközben lejátszották a 16. fordulóból elhalasztott két találkozót, sajnos a kecskemétiek ismét bizonyították, hogy már nem veszik komolyan az alapszakasz hajráját: EKF-Eger-HÉSZ SE – Mercedes-Benz Gyár KA 83-46, míg a vásárhelyiek szombati ellenfele a vártnál szorosabb mérkőzésen nyert a szolnoki fiatalok ellen: Konecranes-Salgótarjáni KSE – Szolnoki Olaj KK U-23 79-74.

A 19. forduló további párosítása: Nagykőrösi Sólymok KE – Bp. Honvéd SE, Tiszaújvárosi Tisza TV Phoenix KK – EKF-Eger-HÉSZ SE, DEAC – Szolnoki Olaj KK U-23, Mercedes-Benz Gyár KA – MKB-Euroleasing Vasas, Óbudai Kaszások – MAFC.

A korábbi fordulókból elhalasztott Tiszaújvárosi Tisza TV Phoenix KK – Nagykőrösi Sólymok KE találkozót március 7.-én, míg a Debreceni EAC – Bp. Honvéd SE mérkőzést március 9.-én játszák le.

Tovább olvasom

Sport

Stabilitást vár csapatától Szabó Zoltán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szabó Zoltán együttese szerdán a Péccsel mérkőzik Budapesten.

Tovább olvasom

Sport

Germán Tamás: Nincs megtiltva, hogy nyerjünk Szombathelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Egy kiállítás okozta az SZVSE vesztét

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Két forduló után pont nélkül állnak a vasutasok.

Tovább olvasom

Aktuál