Kultúra

Koreai táncos mesék péntek este a BFMK-ban

Koreai táncos mesék péntek este a BFMK-ban

2014. február 20., csütörtök
Koreai táncos mesék péntek este a BFMK-ban
SONY DSC

Művészeti határokat átlépő, a hagyományos koreai táncot modern mozdulatokkal ötvöző különleges produkciójával lép fel a koreai Do Dance táncegyüttes február 21-én, pénteken este hat órától a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A lélegzetelállító előadás előtt a Máté Taekwondo és Hapkido Egyesület tart bemutatót.

A Koreai Kulturális Központ szervezésében megvalósuló, hat részből álló előadás tradicionális koreai, valamint modern és kreatív táncmozdulatokkal jelenít meg a távol-keleti országra jellemző történeteket. A Do Dance táncegyüttes különlegessége abban rejlik, hogy gesztusaikkal és mozdulataikkal azokat az érzelmeket is színpadra viszik, amelyeket az adott pillanatban éreznek - árultál el a szervezők. A művészeti határokat átlépő négy tagú formáció előadásaiban ötvözi a kalligráfia, a tánc és a videoművészet elemeit. Professzionális mozgásuk azt az illúziót kelti a nézőkben, mintha nem is színielőadást, hanem filmet néznének, miközben mély filozófiai gondolatokat közölnek. A Hódmezővásárhely városával egyre intenzívebb kapcsolatokat építő Koreai Kulturális Központ ajánlójában azt is kiemeli, hogy a Do Dance táncegyüttes kosztümjei önmagukban is művészi alkotások, amelyeket a tagok maguk készítenek hagyományos koreai hanji papírból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.