Korda-koncert és malacgyorsulási futam a Szegedi Toros Pálinkafesztiválon

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

toros_palinkafesztival_2013_d 006Különleges programokkal vár az immár ötödik alkalommal meghirdetett Szegedi Toros Pálinkafesztivál: hazai ízek egész garmadája és közel százhúsz fajta pálinka mellett malac gyorsulási futam, szalmabála játszóház, akadályverseny és Korda-koncert is lesz.

Ötödször telik meg disznóságokkal a Széchenyi tér március 6. és 9. között, amely – a Tisza Expo Rendezvényszolgáltató Kft. szervezésében – a Toros Pálinkafesztivál színes programsorozatának szolgál helyszínéül. Főszereplői idén is a hamisítatlan magyar ízek lesznek: hazai pincészetek boraival, pálinkakülönlegességekkel öblíthetjük le a toros ételeket, melyből bőséges választék ígérkezik a pavilonok során. Emellett programokból, vetélkedőkből és koncertekből sem lesz hiány.

Elvis malac is rajthoz áll

A rendezvény célja idén is a helyi gasztronómiai értékek kiemelése: 80 kiállító, köztük,különleges hazai hús kistermelők termékeiből (mangalica, sertés, szarvas), illetve közel 120-féle pálinkából, magyar borokból lehet választani. Ezenfelül csokoládék, sajtok, lekvárok, méhészeti és egyéb kézművestermékek közül is válogathatunk a négynapos rendezvényen. Egyetemi város révén a szegedi fesztivál a fiatalokat is megszólítja: kimondottan hallgatók számára hirdették meg a Magyar Toros Akadályversenyt, melynek fődíjaként húsz liter házi pálinkát zsebelhet be a legügyesebb csapat. Szombaton ismét visszatér a már hagyományosnak mondható böllérverseny, melyen ezúttal kilenc csapat méri össze gasztronómiai ismereteit. A kisebbek szórakozásáról pedig szalmabála játszóház és állatsimogató gondoskodik.

A legizgalmasabb programnak a szombati és vasárnapi malacgyorsulási futam és malacfogó verseny ígérkezik. Előbbinél a malacok lesznek az “atléták” – egyikük az Elvis nevet kapta, de a többi indulónak is lehet nevet szavazni a fesztivál Facebook-oldalán – a befutók sorrendjére pedig fogadásokat is lehet kötni. Annál jobban megmozgatja az önként jelentkezőket a malacfogó verseny, ahol nekünk kell nyakon csípni a sebes kis állatot. Több zenekart is várnak ez idő alatt a színpadra, a program pedig nemzetközi lesz, hiszen egy szerb együttes is fellép majd. Szombat este várják az est sztárvendégeit, Korda Györgyöt és Balázs Klárit, akik koncertet adnak a szegedi közönségnek.

Címvédésre készül a kormányhivatal

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ahogy a tavalyi évben, úgy idén is részt vesz a rendezvényen a Csongrád Megyei Kormányhivatal lelkes csapata. „TOR”mányhivatal néven tavaly elhódították a böllérverseny első helyét, céljuk idén a bajnoki cím megvédése lesz B. Nagy László kormánymegbízott vezetésével. “Ahogy a tavalyi évben, úgy idén is egy százéves recept alapján készítjük el a kolbászt, reméljük, hasonlóan nagy sikert érünk majd el” – árulta el portálunknak Varga Márta kommunikációs vezető. A csapat egy egész disznót dolgozott fel a tavalyi fesztiválon, készítettek többek között töpörtyűt, sülteket, míg délután a kolbászt sütötték. Standjuknál most is igazi toros menüvel készülnek a hivatal munkatársai és barátai.

Az V. Szegedi Toros Pálinkafesztivál részletes programja itt böngészgethető.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: Nyilas Elek szerint tovább erősödött a szegedi csapat

Következő sztori

Már Szegedre is elért a facebookos sörkihívás + VIDEÓK

Legutóbbi hasonló cikkek