Sport

Kézilabda: szombaton Gyöngyösön a 26. diadalért

Kézilabda: szombaton Gyöngyösön a 26. diadalért

2014. február 14., péntek
Kézilabda: szombaton Gyöngyösön a 26. diadalért
pick_gyongyos_mj06

Alig tértek haza a Pick játékosai Kristianstadból, szombaton Gyöngyösön már bajnoki csata vár Vadkertiékre.

Klubcsúcsot jelentő, zsinórban 25. diadalát aratta a Pick Szeged szerda este Kristianstadban: soha előtte annyi mecset nem nyert még egyhuzamban a csapat, mint a szeptember 1-jei, Metalurg Szkopje elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágójával kezdődő sorozatban, amelybe hazai bajnoki, EHF-kupa és felkészülési mérkőzések is beletartoznak. A hazai bajnokság erőviszonyait tekintve ez a széria aligha fog megszakadni, keményebb diónak inkább az EHF csoportkörében remek rajtot vevő eperjesiek elleni február 22-i, idegenbeli csata bizonyulhat e tekintetben. A Pick egyébként csütörtökön tért haza a messzi északról, s még aznap tréninget vezényelt Zubaiéknak

Juan Carlos Pastor

edző. A csapatból senki nem sérült meg Svédországban, így a vállával műtött, lábadozó

Roberto Parrondón

, valamint a lovaglóizom-szakadást követően gyógyuló

Alen Blazevicen

kívül mindenki bevethető lesz Gyöngyösön. A szombati ellenféllel szemben a bajnokság addigi legkeményebb csatáját vívta a Pick október közepén, amikor a Tisza-partiak 36-30-ra tudtak győzni. Azóta a hevesiek halmozzák a döntetleneket: az ominózus meccs előtt egy, azóta viszont négy lett iksz, legutóbb Orosházán, illetve előtte otthon a Csurgóval, de korábban nem bírtak a Balatonfüreddel és a Váccal sem. A döntetlenek mellett több szoros győzelme is akad a csapatnak, méghozzá verhető ellenfelekkel szemben: a SZESE-t 25-24-re, a PLER-t 29-28-ra, a Ceglédet 28-26-ra, a juniorokat 24-23-ra és 29-26-ra verték. Mivel utóbbi ellenfél elleni eredmények nem számítanak a bajnokságba, így kvázi - a tabella szerint - idén még nincs győztes meccsük, csak két döntetlenjük Frey Tamáséknak. Nehezen elképzelhető, hogy a Pick ne tudná venni ezt az akadályt a szombaton 16 órakor kezdődő találkozón. Valódi erőltetett menet részese most egyébként a csapat, hiszen a szombati után szerdán, hazai környezetben jön a nagyobb erőpróba a Tatabánya ellen, majd 22-én következik az eperjesi EHF-túra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.