Kézilabda: szombaton Gyöngyösön a 26. diadalért

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick_gyongyos_mj06Alig tértek haza a Pick játékosai Kristianstadból, szombaton Gyöngyösön már bajnoki csata vár Vadkertiékre.

Klubcsúcsot jelentő, zsinórban 25. diadalát aratta a Pick Szeged szerda este Kristianstadban: soha előtte annyi mecset nem nyert még egyhuzamban a csapat, mint a szeptember 1-jei, Metalurg Szkopje elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágójával kezdődő sorozatban, amelybe hazai bajnoki, EHF-kupa és felkészülési mérkőzések is beletartoznak. A hazai bajnokság erőviszonyait tekintve ez a széria aligha fog megszakadni, keményebb diónak inkább az EHF csoportkörében remek rajtot vevő eperjesiek elleni február 22-i, idegenbeli csata bizonyulhat e tekintetben. A Pick egyébként csütörtökön tért haza a messzi északról, s még aznap tréninget vezényelt Zubaiéknak Juan Carlos Pastor edző. A csapatból senki nem sérült meg Svédországban, így a vállával műtött, lábadozó Roberto Parrondón, valamint a lovaglóizom-szakadást követően gyógyuló Alen Blazevicen kívül mindenki bevethető lesz Gyöngyösön.

A szombati ellenféllel szemben a bajnokság addigi legkeményebb csatáját vívta a Pick október közepén, amikor a Tisza-partiak 36-30-ra tudtak győzni. Azóta a hevesiek halmozzák a döntetleneket: az ominózus meccs előtt egy, azóta viszont négy lett iksz, legutóbb Orosházán, illetve előtte otthon a Csurgóval, de korábban nem bírtak a Balatonfüreddel és a Váccal sem. A döntetlenek mellett több szoros győzelme is akad a csapatnak, méghozzá verhető ellenfelekkel szemben: a SZESE-t 25-24-re, a PLER-t 29-28-ra, a Ceglédet 28-26-ra, a juniorokat 24-23-ra és 29-26-ra verték. Mivel utóbbi ellenfél elleni eredmények nem számítanak a bajnokságba, így kvázi – a tabella szerint – idén még nincs győztes meccsük, csak két döntetlenjük Frey Tamáséknak. Nehezen elképzelhető, hogy a Pick ne tudná venni ezt az akadályt a szombaton 16 órakor kezdődő találkozón.

Valódi erőltetett menet részese most egyébként a csapat, hiszen a szombati után szerdán, hazai környezetben jön a nagyobb erőpróba a Tatabánya ellen, majd 22-én következik az eperjesi EHF-túra.

Előző sztori

Vásárhelyen a nádas, Szegeden két konténer égett

Következő sztori

Globális nevelés szemléletet tanulhatnak a tanárok