Sport

Hátország: országos középdöntő küszöbén a Dürgő-ifjak

Hátország: országos középdöntő küszöbén a Dürgő-ifjak

2014. február 15., szombat
Hátország: országos középdöntő küszöbén a Dürgő-ifjak
utc_futsallabda_szmatv

A hét végén a hazai, deszki fordulóban erősítheti meg vezető pozícióját az UTC Futsal Team U19-es egysége a korosztályos bajnokság Déli csoportjában.

A cikk megjelenését a GS-VILL 94 Kft. támogatta.

Dürgő Péter

tanítványai kiválóan szerepelnek az U19-es futsalbajnokság Déli csoportjában. Az évet már a tabella csúcsán zárták, az azóta eltelt két fordulóban sem kaptak ki, s jelenleg 12 ponttal a csömöri közvetlen rivális előtt állnak az élen. Január közepén a hódmezővásárhelyi tornán a békéscsabai illetőségű Pioneers ellen a magabiztos első félidei vezetést követően pár perc alatt eldöntötték a találkozót a szegediek (7-4). A korábban a szegedi Első Betont irányító, jelenleg a Nagykáta futsalosait és a Makó nagypályás labdarúgóit dirigáló

Bódi Attila

vezette házigazdák ellen sima 5-0-sikert aratott a fekete-fehér egység, majd kiélezett, paprikás csatában 4-4-re végeztek a Rubeola U18-asaival. Egy hónapra rá, azaz az elmúlt vasárnap Békéscsabán adtak randevút egymásnak az ifjú labdabűvölők, itt ismét magabiztosan verték a vendéglátó viharsarkiakat Teimel Márkék, igaz a Pioneers vezetett, majd az egyenlítést követően sokáig egálra állt a meccs, aztán a második félidő derekán sorozta meg ellenfelét az UTC (4-2). A pécsiek elleni találkozón sem volt kérdéses a három pont sorsa (6-2), majd példátlan gólparádé következett a vásárhelyiek ellen: a szegediek csak a 10. percben találtak be először, majd a szünetig még négyszer, hogy azután a második félidőben szinte tetszés szerint érjék el góljaikat a széteső Sport Infó ellen, 16-ig meg sem állva (16-0). Az UTC-s futsalosok a góllövőlistán is előkelő helyen állnak, a csoport gólvadászatának első tíz helyén hat újszegedi van: Teimel Márk 26 találattal az élen, a felnőtt csapatban is alapembernek számító Szentes-Bíró Tamás 18-cal a 3., Fodor Bálint Dániel és Deák Donát Ferenc 15-15 góllal holtversenyben az 5.-ek, Csamangó Tibor 12-vel a 7., őt követi Popovics Marcel 9 találattal a 8. pozícióban. Mindezek nyomán a vasárnapi 10. (előrehozott) deszki forduló előtt 46 pontjával magasan vezeti a Déli csoportot az UTC, a három mérkőzéssel kevesebbet játszott Csömört 12 egységgel megelőzve. Az esélyek majd a február 23-i, pécsi fordulóban fognak kiegyenlítődni várhatóan, amikor a Kertész utcaiak szabadnaposak lesznek, hogy aztán a március 2-i, csömöri zárókörben dőljön el a csoportelsőség. A csapat országos középdöntős pozíciója ugyanakkor gyakorlatilag már szinte biztosnak mondható.

Fiú futsal U19 Déli csoport 6. forduló (Hódmezővásárhely):

Pioneers Viharsarki FC - UTC Futsal Team 4-7 (1-3)

. Szegedi gól: Szentes-Bíró 3, Teimel 2, Táncos, Fodor.

UTC Futsal Team - Sport Infó (Hódmezővásárhely) 5-0 (3-0)

. Szegedi gól: Teimel 2, Nagy T. 2, Szentes-Bíró.

Rubeola U18 - UTC Futsal Team 4-4 (1-1)

. Szegedi gól: Teimel 2, Szentes-Bíró, Popovics.

További eredmények:

Sport Infó (Hódmezővásárhely) - Rubeola U18 2-4 Rubeola U18 - Pioneers Viharsarki FC 4-0 Sport Infó (Hódmezővásárhely) - Pioneers Viharsarki 6-3 Szabadnapos: Pécs

Az UTC U19 kerete:

Pölös Tamás, Vastag Sámuel (kapus), Csamangó Tibor, Deák Donát Ferenc, Fodor Bálint Dániel, Nagy Teofil, Popovics Marcel, Szentes-Bíró Tamás, Táncos Bence.

Edző:

Dürgő Péter.

Fiú futsal U19 Déli csoport 7. forduló (Békéscsaba):

Pioneers Viharsarki FC - UTC Futsal Team 2-4 (1-1)

. Szegedi gól: Szentes-Bíró 2, Teimel 2.

UTC Futsal Team - Pécsi Vasutas SK 6-2 (3-0)

. Szegedi gól: Popovics 2, Deák 2, Fodor, Szentes-Bíró.

UTC Futsal Team - Sport Infó (Hódmezővásárhely) 16-0 (5-0)

. Szegedi gól: Popovics 6, Deák 4, Csamangó 2, Teimel 2, Fodor, Nagy T.

További eredmények:

Pécsi Vasutas SK - Sport Infó (Hódmezővásárhely) 4-2 Pioneers Viharsarki FC - Pécsi Vasutas SK 2-5 Sport Infó (Hódmezővásárhely) - Pioneers Viharsarki 3-6 Szabadnapos: Rubeola

Az UTC U19 kerete:

Vastag Sámuel, Nagy Gergő (kapus), Csamangó Tibor, Deák Donát Ferenc, Fodor Bálint Dániel, Nagy Teofil, Popovics Marcel, Szentes-Bíró Tamás, Teimel Márk.

Edző:

Dürgő Péter.

A férfi futsal U19-es bajnokság jelenlegi állása:

futsal_u19_del_7f

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.