Hat százalékkal bővülhet a belföldi turizmus az idén

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hat százalékos bővülést prognosztizál a belföldi turisztikai piacon 2014-ben a Szallas.hu, az internetes szállásközvetítő a SZÉP-kártya további elterjedésére, valamint a turisztikai szektorban tapasztalt innovációs kedvre alapozza várakozását.

A Szallas.hu az MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint 2013-ban szintén mintegy 6 százalékkal nőtt a turisztikai piac. A belföldi szállásdíj-bevétel mintegy 60 milliárd forintot ért el tavaly, és ennek több mint a fele online csatornákon, szállásközvetítő és kuponos oldalakon keresztül, valamint a szállásadók saját honlapjainak segítségével bonyolódott le.

A közlemény idézi Szigetvári Józsefet, a Szallas.hu ügyvezető igazgatóját, aki szerint a tavalyi növekedésben kulcsszerepe volt a SZÉP-kártya sikeres bevezetésének, illetve ezen kívül az események, illetve a szállásadók által kínált turisztikai programok is hozzájárultak a sikerhez. A tavalyi év trendjeiről megemlítette, hogy az apartmanok erős kihívást jelentettek a háromcsillagos hotelek számára, ugyanis a családdal utazók gyakran választották ezt a kategóriát a hotelek helyett. Ezen felül nagy népszerűségnek örvendtek a négycsillagos wellness szálláshelyek, de érezhetően nagyobb szerepe lett a programturizmusnak és az aktív pihenésnek.

A nyolc országban jelen lévő Szallas.hu tavaly 806 millió forintra növelte árbevételét a 2012-ben elért 653 millióról, a cég által közvetített külföldi és hazai forgalom pedig elérte a 7,5 milliárd forintot. A határon túl közvetített szállásforgalom tavaly 1 milliárd forintot tett ki, a növekedés motorja elsősorban Románia és Szlovákia volt. A szállásközvetítő cégnek mintegy 14 ezer aktív szállásadó partnere van itthon és külföldön. A honlapnak több mint 700 ezer regisztrált felhasználója van és havonta mintegy másfél millió látogató keresi fel.

Előző sztori

A magyarok többsége készpénzzel szeret fizetni

Következő sztori

Rendőrök mentették meg a kihűléstől az idős nénit