/

Fogyasztóvédelmi tanácsokért irány a nagyáruház!

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fogyasztovedelmi_pont01_gsEzentúl már nem csak vásárolni járhatunk a nagyáruházba, hanem fogyasztóvédelmi panaszaink kezelésében is segítséget kaphatunk. A most nyílt tanácsadó irodát hibás termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban is felkeresheti bárki.

A legtöbb megkeresés a jótállással és szavatossággal kapcsolatban érkezik a Dél-alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesülethez (DARFE). A ruházati termékek közül a cipőkkel van a legtöbb gond, a panaszok 30%-a a lábbelikkel kapcsolatban érkezik hozzájuk. Varga József elnök elmondta, az elektronikai cikkekkel is akadnak problémák, és van amikor a használati útmutató nem megfelelő.

A „Közigazgatás közelebbről” projekt keretében Hódmezővásárhelyen és Szegeden nyílt fogyasztóvédelmi tanácsadó iroda. „A cél, hogy minél közelebb kerüljünk a lakossághoz. Húsz millió forintot nyertek a konzorciumi partnerek, így tíz hónapon keresztül ingyenes tanácsadást nyújtanak a lakosságnak, akár olyan kérdésekben, ami nem tartozik a fogyasztóvédelmi hatóság hatáskörébe” – tájékoztatott Polner Eörs, a kormányhivatal főigazgatója. Hozzátette, szeretnék továbbvinni a programot, így újból fognak pályázni.

fogyasztovedelmi_pont03_gs

Civil fogyasztóvédelem üzemelteti a tanácsadó irodát, a hatóság tevékenységét kiegészítve – erről már Petrik Sándor, a kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének igazgatója beszélt. „A hatóság működési hatáskörét jogszabályok határozzák meg, míg a civil szervezet a tájékoztatás teljes palettáját tudja kínálni a lakosságnak. A hatóság munkáját egészítik ki, és a fogyasztókat is megkímélik bizonyos felesleges köröktől, pontos tájékoztatást tudnak nyújtani arról, hogy az adott problémával hova lehet fordulni” – tette hozzá.

Az irodában többek között az elektronikus kereskedelemmel, a jótállási és szavatossági igényekkel, az élelmiszerek- vagy a termékek minőségével kapcsolatos kérdésekre, jogorvoslati lehetőségekre kaphatnak választ a fogyasztók. A nagyáruház földszintjén kedden és csütörtökön 9-től 13 óráig, míg szerdán és pénteken 13 órától 17-ig tart nyitva az iroda.

Előző sztori

Őrizetbe vették a rendőrt elsodró görög sofőrt

Következő sztori

Idős férfit mentettek a szentesi rendőrök