Közélet

Fogyasztóvédelmi tanácsokért irány a nagyáruház!

Fogyasztóvédelmi tanácsokért irány a nagyáruház!

2014. február 4., kedd
Fogyasztóvédelmi tanácsokért irány a nagyáruház!
fogyasztovedelmi_pont01_gs

Ezentúl már nem csak vásárolni járhatunk a nagyáruházba, hanem fogyasztóvédelmi panaszaink kezelésében is segítséget kaphatunk. A most nyílt tanácsadó irodát hibás termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban is felkeresheti bárki.

A legtöbb megkeresés a jótállással és szavatossággal kapcsolatban érkezik a Dél-alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesülethez (DARFE). A ruházati termékek közül a cipőkkel van a legtöbb gond, a panaszok 30%-a a lábbelikkel kapcsolatban érkezik hozzájuk.

Varga József

elnök elmondta, az elektronikai cikkekkel is akadnak problémák, és van amikor a használati útmutató nem megfelelő. A „Közigazgatás közelebbről” projekt keretében Hódmezővásárhelyen és Szegeden nyílt fogyasztóvédelmi tanácsadó iroda. „A cél, hogy minél közelebb kerüljünk a lakossághoz. Húsz millió forintot nyertek a konzorciumi partnerek, így tíz hónapon keresztül ingyenes tanácsadást nyújtanak a lakosságnak, akár olyan kérdésekben, ami nem tartozik a fogyasztóvédelmi hatóság hatáskörébe” – tájékoztatott

Polner Eörs

, a kormányhivatal főigazgatója. Hozzátette, szeretnék továbbvinni a programot, így újból fognak pályázni.

fogyasztovedelmi_pont03_gs

Civil fogyasztóvédelem üzemelteti a tanácsadó irodát, a hatóság tevékenységét kiegészítve – erről már

Petrik Sándor

, a kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének igazgatója beszélt. „A hatóság működési hatáskörét jogszabályok határozzák meg, míg a civil szervezet a tájékoztatás teljes palettáját tudja kínálni a lakosságnak. A hatóság munkáját egészítik ki, és a fogyasztókat is megkímélik bizonyos felesleges köröktől, pontos tájékoztatást tudnak nyújtani arról, hogy az adott problémával hova lehet fordulni” – tette hozzá. Az irodában többek között az elektronikus kereskedelemmel, a jótállási és szavatossági igényekkel, az élelmiszerek- vagy a termékek minőségével kapcsolatos kérdésekre, jogorvoslati lehetőségekre kaphatnak választ a fogyasztók. A nagyáruház földszintjén kedden és csütörtökön 9-től 13 óráig, míg szerdán és pénteken 13 órától 17-ig tart nyitva az iroda.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.