Közélet

Elvétette az irányt a szíriai határsértő biciklitolvaj

Elvétette az irányt a szíriai határsértő biciklitolvaj

2014. február 5., szerda
Elvétette az irányt a szíriai határsértő biciklitolvaj
sziriaihatarserto_biciklitolvaj

Az ásotthalmi határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őr egy kerékpárosra lett figyelmes február 4-én éjfél előtt nem sokkal, majd a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőreinek megérkezéséig visszatartotta a férfit.

A szíriai állampolgár az egyenruhásoknak elmondta, egy órával korábban gyalogosan lépte át a zöldhatárt. A Kissori úton az egyik buszmegállóból magához vett egy kerékpárt, azzal szeretett volna eljutni egy lakott településre. Eltévedt, így az ásotthalmi átkelőn kötött ki. A rendőrök a szíriai állampolgárt előállították, ellene idegenrendészeti eljárás indult, de a kerékpárlopás miatt is felelnie kell - olvasható a rendőrség honlapján. Vele együtt az elmúlt 24 órában 9 csoportban 61 határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei. A legnagyobb egy 18 fős csoport volt, őket két szabadkai embercsempész segítette. A 21 éves

F. Arnoldot

és a 23 éves

B. Istvánt

a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.