Közélet

DK: Orbán és Matolcsy hagyja abba az ámokfutást!

DK: Orbán és Matolcsy hagyja abba az ámokfutást!

2014. február 3., hétfő
DK: Orbán és Matolcsy hagyja abba az ámokfutást!

A DK arra kéri Orbán Viktor miniszterelnököt és Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank elnökét, hagyják abba ámokfutásukat, amely egyre mélyebb szintre taszítja a forintot.

Molnár Csaba

, a DK ügyvezető alelnöke hétfőn, a parlamenti ülés kezdete előtt tartott sajtótájékoztatóján bírálta a kormány és a jegybank politikáját, amelynek eredménye szerinte a gyenge forint, az, hogy az euró árfolyama a 314 forintot is elérte. Okos kormányzati gazdaságpolitikára lenne szükség, valamint "egy a kormánytól független, ép eszű gazdaságpolitikus által vezetett jegybankra" - mondta. Kijelentette:

Matolcsy György

nem megnyugtatja, inkább nyugtalanítja a piacot, amikor azt nyilatkozza, hogy a nemzeti banknak kéz a kézben kell együtt haladnia a kormánnyal. Molnár Csaba bírálta a miniszterelnök nyilatkozatát is, amely szerint létrejött a külső és belső költségvetési egyensúly. Ez mesterségesen mélyen tartott inflációval, "brutális adóemelésekkel" ideiglenesen valósult meg, vagyis "a választási időszakra időzített kozmetikázás eredménye" - értékelte. Azt mondta, a magyar gazdaság számára egy 290 forint körüli euróárfolyam lenne hasznos. Emlékeztetett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes öt évvel ezelőtti, még ellenzékben tett nyilatkozatára, aki akkor azt mondta: a 300 forintnál drágább euró a kormány kudarca, amely káros a devizahiteleseknek és munkahelyek megszűnéséhez vezet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.