Csokinap a Szeged Plazában – grillázsból épült fel a dóm + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140208_csokiunnep_016Dizájnos bonbonok, kívánatos trüffelek, cukortól csillogó grillázsok és patakokban folyó forró csokoládé minden mennyiségben. Az édesszájúak álmodni sem tudnának szebb Kánaánt, mint ami a Szeged Plaza szombati csokoládéünnepén várta őket.

“Milyen csokoládét szeretek? A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét, és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon” – vallja Pom Pom meséinek egyik legismertebb alakja, Gombóc Artúr. Elképzelhető, hogy a Szeged Plaza folyosóira költözött több mint 40 kézműves csokoládémanufaktúra ínycsiklandó csodái még a dagi madáron is kifogtak volna, de a grillázs dóm egyedüli elpusztítása biztosan meghaladná képességeit. Szerencsére a látogatóknak nem magukban kellett nekiesniük a Rimóczi László és a Magyar Grillázs Szövetség által készített édességmakettnek. Ugyanis a kétmázsás aszalt gyümölcsökkel és magvakkal ízesített tornyokat szétosztották a vendégsereg között.

Aki viszont nem szeretett volna belevágni Szeged legnevezetesebb jelképébe, a csokoládégyárban készíthette el a saját szájízének megfelelő bonbonját, trüffeljét vagy táblás csokoládéját mégpedig nem is akármilyen, hanem belga és madagaszkári alapanyagokból. A játékos kedvűek szerencséjüket is próbára tehették a kaszinóban, ahol a rulettasztalt kivéve minden csokiból volt. Legyen az pálcikán, folyjon a csapból, legyen édes vagy keserű, fehér vagy sötét színű, szinte mindegy. A lényeg, hogy csoki legyen. Még akkor is, ha olykor bizarr formát ölt, mint Szekér Ákosék Csokicsel műhelyében, ahol ehető ollókkal, retro lakatokkal és pénztárcákkal találkozhattunk. Esetleg Barta Éváék zselé alapú gyümölcskelyhe egy kis belga csokoládéval és marcipánöntettel nyakon öntve, ami az alkotó szerint annyira új, hogy elnevezni sem volt ideje. A budapesti kézműveseknél egyébként egy másik zselés különlegesség, az alkoholos gumicukorkák is előkerültek. Szigorúan 18 éven felülieknek!

Nem úgy a fellépők, akik egész nap szórakoztatták a szegedi közönséget. Délelőtt az Alma Együttes adott élő koncertet a plázában, délután Varga Viktor és Cynthia Diktátor Valentin-napi show-jával várták az érdeklődőket, zárásképp pedig Takács Nikolas-szal búcsúzott a csokiünnep.

Tekintse meg a SZEGEDma.hu videóját a csokoládé ünnepi forgatagáról!

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Futsal: az Aramison át vezethet az út a felsőházba az UTC-nek

Következő sztori

Cukiságban a 8 hónapos Bene viszi a prímet + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek