Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Közélet

Bohács Újszentivánon – új alapokra kellett helyezni a gazdaságot + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

bohacs_zsolt_ujszentivan05_gsSzükséges volt a gazdasági váltás, mert kiürített kasszát örökölt a kormány 2010-ben – jelentette ki Bohács Zsolt újszentiváni fórumán. A fideszes politikus szoros választási eredményre számít, de bízik abban, hogy újabb négy évre bizalmat szavaznak a Fidesz-KDNP-nek.

„Nemhogy kiürített kasszát vett át 2010-ben a Fidesz-KDNP kormány, hanem előre 2-3 évre el volt adósítva az ország” – közölte Bohács Zsolt újszentiváni lakossági fórumán, ahol Csongrád megye 1-es választókerületének fideszes jelöltje az elmúlt négy év parlamenti munkáját is értékelte. Elmondta, több mint több mint 1500 jogszabályt alkottak vagy módosítottak, melyek közül az Alaptörvényt nevezte az egyik legfontosabbnak. Ennek megalkotásában is részt vett az alkotmányozó bizottság tagjaként, s fontosnak tartotta, hogy a korábbi kommunista alkotmányt teljesen új jogszabály váltsa fel. Megjegyezte, sokan támadják a kormányt, hogy már több alkalommal is módosították az Alaptörvényt, nekik a szomszédos Ausztriát hozta fel példának, ahol már több mint százötvenszer módosították az alkotmányt. A kettős állampolgárság bevezetését is sikernek értékelte, mely lehetőséggel már több mint hatszázezer határainkon túl élő magyar élt.

„Teljesen új gazdasági irányt választott a kormány, nem emelte tovább a lakosság adóterheit, hanem megvizsgálta, kik vittek ki hazánkból milliárdokat, így első körben a pénzintézeteket adóztatta meg” – fogalmazott Bohács Zsolt. Hozzátette, ez a lépés szintén kiverte a biztosítékot és nemcsak európai országokban, hanem még Amerikában is, de emlékeztetett, hogy a bankok megadóztatása is hozzájárult ahhoz, hogy sikerült stabilizálni az ország helyzetét, hiszen a pluszbevételek kellettek ahhoz, hogy megállítsák az adósságspirált, melybe hazánk került, és sikerült visszafizetni az IMF-től felvett hitelt is.

„Legyen értelme dolgozni, ez volt a kormány álláspontja” – jelentette ki, s ismertette a munkahelyteremtés terén tett kormányzati lépéseket, így a pályakezdők, az 55 éven felüliek és a fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatásokat. Szólt az orvosok és a pedagógusok béremeléséről, majd a rezsicsökkentéssel kapcsolatban elmondta, átlagosan egyhavi plusz jövedelem maradt a lakosok zsebében, országosan mintegy 240 milliárd forint. Ez a folyamat tovább folytatódik, idén áprilisban a gáz ára 6,5 százalékkal, szeptemberben az áramé 5,7 százalékkal, októberben a távhőé 3,3 százalékkal csökken. „Komoly csatát kellett vívni a szolgáltatókkal, hogy ráírják a számlákra, mi mennyibe is kerül, hiszen az emberek nem látták át, miért is fizettek. Ezen felül arról se feledkezzünk meg, hogy bár a szolgáltatók haszna csökkent, ennek ellenére egyetlen multi sem akar elmenni” – részletezte, majd arra emlékeztette a fórum résztvevőit, hogy amikor a szocialisták szépen tagoltan arról beszéltek, hogy nem lesz gázáremelés, akkor tudható volt, hogy másnap emelkedni fognak az árak.

A fideszes politikus úgy látja, hiába fanyalognak egyesek, és hiába vannak érdeksérelmek, nem fenntartható hosszú távon az a helyzet, hogy másfél millió adófizető tartsa el a lakosságot. Elmondta, ma 4 millióan dolgoznak, és elismerte bizonyos átalakítások fájdalmasak voltak, de a társadalom többségével szemben igazságtalan, ha egyesek 40 éves korukban nyugdíjba vonulnak.

Ellenzéki csúsztatások Paks ügyében

„Jelen pillanatban olyan helyzetben vagyunk, ami az ellenfél számára nehéz. Azt már hallottuk, hogy fájni fog, ha ők jönnek, s most Bokros Lajost is előhúzták, azt állítják, hogy megújultak, de csak nézzünk végig az embereiken” – közölte az ellenzéki összefogás kapcsán hozzátéve, reméli, hogy az április 6-ai szavazáson a választópolgárok újabb négy évre bizalmat szavaznak a kormánynak, elismerve eredményeiket.

Lakossági kérdésre válaszolva a képviselőjelölt kijelentette, saját magából indul ki az ellenzék amikor a választási csalásokkal riogat. Példaként a bajai videót említette, amiről kiderült, hogy MSZP-s megrendelésre készült, illetve a fóti esetet, amikor a vádakkal ellentétben kiderült, hogy a szocialisták szállították a szavazókat szervezetten, nem pedig a Fidesz. „A választás tisztaságával nincs probléma, sosem kerültünk olyan helyzetbe, hogy magyarázkodnunk kellene volna” – jegyezte meg.

A paksi atomerőmű fejlesztését is felhozták, amit hisztériának titulált Bohács Zsolt, hiszen mint elmondta, volt a kormánynak felhatalmazása, vitanap is volt a témában a parlamentben erről, vagyis semmi sem nem volt titkosítva. „Akik azt állítják, hogy ez titkos volt, egyszerűen hazudnak” – foglalta össze.

A fórumon Bohács segítségét is kérték, mondván, hogy Újszentivánon nem megfelelő az ivóvíz minősége, mellyel kapcsolatban a jelölt elmondta, kötelező az előírásoknak megfelelő ivóvizet biztosítani a lakosságnak, pályázatok is elérhetőek a minőség javítására.

Csongrád megye 1-es számú választókerületének fideszes jelöltjétől megtudtuk, eddig 20 szervezet vette fel a sorszámozott, lepecsételt ajánlóíveket a választási irodában, és igaz, nem tudható, végül hányan gyűjtik össze a képviselőjelöltséghez szükséges ötszáz aláírást, sok jelöltre lehet számítani április 6-án. Bohács egyébként 2500 ajánlást adott le, amit másfél nagy alatt gyűjtött össze.

Hírzóna

Akadálymentessé vált a nemzeti konzultáció honlapja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A kérdőív kitöltése minden magyar polgár számára biztosított.

Tovább olvasom

Egyetem

Ismét nőtt a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Hat fertőzöttet diagnosztizáltak, és elhunyt két idős, krónikus beteg.

Tovább olvasom

Hírzóna

Folytatódhat az aláírásgyűjtés a nemzeti régiókért

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A jövő hét végén.

Tovább olvasom

Aktuál