Közélet

Bemutatkoztak a vadaspark első kispingvinjei + FOTÓK

Bemutatkoztak a vadaspark első kispingvinjei + FOTÓK

2014. február 27., csütörtök
Bemutatkoztak a vadaspark első kispingvinjei + FOTÓK
pingvin05_gs

Mikrochipet kaptak a szegedi kispingvinek, s hamarosan az is kiderül, milyen nemű madarakkal gazdagodott a medencés kifutó.

Két éve már, hogy az első pápaszemes pingvinek otthont kaptak a Szegedi Vadasparkban, akik egyből belopták magukat a látogatók szívébe. Népszerűségük azóta is töretlen, sokan kérdezgették, mikor fog új tagokkal bővülni a csapat. Januárban végre megérkeztek a várva várt jövevények, rögtön az első szaporulatkor két egészséges fióka kelt ki a tojásokból. "A vadaspark számára mindig nagy öröm a születés, amit nagyon alapos szakmai munka követ. Mivel olyan állatokkal dolgozunk, amelyek valamilyen nemzetközi egyezmény védelme alatt állnak, komoly regisztrációs rendszer vonatkozik rájuk" - tájékoztatta portálunkat

Veprik Róbert

, a park ügyvezető igazgatója. Habár még nem merészkednek messze a fészkelőodúktól, a szemfüles látogatók már láthatták totyogni a néhány hetes pehelytollú kicsiket, akik csütörtökön azonosító mikrochipjüket is megkapták. "Ilyen idős korukban érdemes elvégezni a jelölést, ugyanis elkerülhető a stressz" - mondta az igazgató, majd hozzátette, tollmintát is vettek a jövevényektől, hogy DNS-vizsgálat útján meghatározhassák a nemüket.

Az, hogy a két kicsi fiú-e vagy lány, az elkövetkező két hétben fog kiderülni. Az első "gyerekek" nem fognak elkerülni a vadasparkból, még sokáig szórakoztathatják a látogatókat. A gondozók ugyanakkor figyelmesek lettek rá, hogy más pápaszemesek is ülnek a fészken, tehát elképzelhető, hogy tovább gazdagodik a pingvinkifutó állománya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.