Közélet

A Jobbik csökkentené a családok terheit

A Jobbik csökkentené a családok terheit

2014. február 23., vasárnap
A Jobbik csökkentené a családok terheit

A Jobbik "drámaian és mérhető módon" csökkentené a családok terheit - mondta a párt frakcióvezető-helyettese vasárnap Budapesten.

Z. Kárpát Dániel

a sajtótájékoztatón kiemelte: egy átlagos magyar családot még mindig számos indokolatlan költség terhel, ezért a Jobbik kidolgozta "Kimondjuk, megoldjuk" című programját. Ennek része például, hogy a 18 éven aluliak számára ingyenessé tennék a tömegközlekedést, miként az iskolatej- és iskolagyümölcs-ellátást, illetve teljes körűen az iskolai étkeztetést is. Az ellenzéki politikus azt mondta: az elmúlt években történtek üdvözlendő intézkedések, mint például a családi adókedvezmények rendszerének kiterjesztése, ugyanakkor "a korábbi

Gyurcsány

-

Bajnai

korszakok megszorításai" közül több még mindig rendszerben van. Mint hangsúlyozta: Magyarországon jelenleg Európában példátlan, "rekordszintű", 27 százalékos az áfakulcs, amelyet gazdaságilag sem lehet alátámasztani, például az alapvető élelmiszerek, valamint a gyermekneveléshez szükséges termékek körében. A Jobbik továbbra is úgy véli, hogy az alapvető élelmiszerek áfakulcsát legalább 5 százalékra kellene csökkenteni. Emellett szükségesnek tartják, hogy a gyermekneveléshez szükség összes cikk áfáját első körben - a brüsszeli irányelvek szerinti - minimum 5 százalékos szintre vigyék le - mondta a politikus. A Jobbik szerint tárgyalásokat lehetne kezdeményezni annak érdekében, hogy ezen termékek áfakulcsát akár 0 százalékra csökkentsék. "Teljesen függetlenül attól, hogy Brüsszel mit akar, vagy mit nem akar" - tette hozzá. Z. Kárpát Dániel azt mondta, a Jobbik célja, hogy a gyermeknevelés ne túladóztatott luxuscikk, hanem egy valóban támogatott kategória legyen. Emellett a párt a termelést támogató adórendszert vezetne be, amelyben a multinacionális cégeket bevonnák a közteherviselésbe, ugyanakkor a termelő munkát végző magyar kis- és közepes vállalkozásokat olyan szinten támogatnák, hogy ne legyen teljes ráfizetés átlagbérrel bejelenteni egy munkatársat. Ezekkel "el lehet érni, hogy a magyar családok élete valóban biztonságos mederben folyjon" - fűzte hozzá. A politikus kitért továbbá a Jobbik "Hét vezér" elnevezésű, hét nagy ágazatot érintő állami munkahely-támogatási programjára. Ennek otthonteremtési pontjában rögzítik: bérlakások építésével, üres ingatlanok "életbe való visszahozásával", lényegében profitérdekeltség nélkül magyar kivitelezőkkel, magyar beszállítókkal el lehetne érni, hogy a piaci ár felén, vagy harmadán lehessen lakást bérelni. Pár évvel később pedig a bekerülési értéken, vagy kicsivel a fölött meg is lehetne vásárolni az ingatlant.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.