/

A Dalban elhangzott számok már legálisan letölthetők

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) is csatlakozott a magyar zenészek által indított Fair Play kampányhoz, így A Dal című műsorban elhangzott zeneszámokat is legálisan letölthetik az érdeklődők a kezdeményezés weboldaláról elérhető zeneáruházakban.

A közönség a fairplaymagyarorszag.hu oldalról jut tovább azokhoz a zeneáruházakhoz, ahonnan le lehet tölteni a dalokat pár száz forintért legálisan – mondta el Nyitrai Kata, az MTVA Szórakoztató Műsorok Főszerkesztőségének vezetője pénteken az MTI-nek. Hozzátette: az MTVA és a MAHASZ – Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége együttműködésének célja A Dal című műsor kapcsán a legális letöltés fontosságát hangsúlyozni.

A ProArt Szövetség a Szerzői Jogokért egyesület által, 2013 nyarán indított Fair Play kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a zenészi, alkotói és előadói munka elismerésére, valamint szorosabbra fűzze a zenei alkotók és az őket megtisztelő zenefogyasztók, a “fairplayerek”, kapcsolatát. Aki magáénak érzi az ügyet és támogatni akarja a Fair Play-t, annak csupán regisztrálni kell a www.fairplayhungary.hu oldalon.

Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének harmadik elődöntőjét szombaton láthatja az M1 és a Duna World csatornán élőben a közönség. A Dal című válogatóverseny végső szakaszába jutott harminc dal előadói közül ezúttal is tíz lesz látható-hallható, közülük hat jut a középdöntőbe. A szombati műsorban Radics Gigi előadásában a Catch Me, a Fool Moontól az It Can’t Be Over, Gájer Bálinttól az Elmaradt pillanatok, Knoll Gabitól a Sweet Memories, a New Level Empire-tól a The Last One, a Bülbülstől a Minden mosoly, Király Lindától az Everything, a Honeybeasttől A legnagyobb hős, Pál Dénestől a Brave New World, a Mystery Gangtől pedig a Játssz még jazzgitár című dal hangzik el.

A Dal három elődöntőjéből hat-hat dal, összesen 18 kerül a középdöntőkbe, ahonnan nyolc jut a február 22-i döntőbe. A döntő nyolc dala közül négyet juttat a zsűri a legjobb négybe, végül a nézők döntik el, ki képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 6. és 10. között a dán fővárosban, Koppenhágában.

Előző sztori

Vörös sállal kampányoltak az MSZP-s nők Szegeden + FOTÓK, VIDEÓ

Default thumbnail
Következő sztori

A kampányfinanszírozásról egyeztetett a Kincstár elnöke a parlamenti pártokkal

Legutóbbi hasonló cikkek