Sport

Vízilabda: tizenkilencen Benedek Tibor keretében

Vízilabda: tizenkilencen Benedek Tibor keretében

2014. január 28., kedd
Vízilabda: tizenkilencen Benedek Tibor keretében
Benedek Tibor

Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya tizenkilenc fős keretet hirdetett ki kedden, amelyből kikerül a jövő hét végi Volvo Kupán vízbe szálló, illetve a február 4-i, görögök elleni világliga-mérkőzésen szereplő nemzeti együttes.

A jelöltek között 11-en vannak ott a tavaly nyáron, Barcelonában világbajnokságot nyert csapatból, amelyből ezúttal nem kapott meghívót

Bátori Bence

és

Decker Ádám

. Ugyanakkor több új embernek is lehetőséget ad a bizonyításra a szakvezető, aki például

Angyal Dánielt

és

Erdélyi Balázst

is meginvitálta a mostani összetartásra. "Angyal Daninak mostanában nagyon tetszik a játéka, ezért kapott meghívást, Erdélyi Balázst pedig Amerikában hívtam fel, hogy haza tudna-e jönni erre a tíz napra, mert szeretném közelebbről is megnézni" - nyilatkozta a szövetség honlapjának, a

www.mvlsz.hu

-nak Benedek. "Most fejezte be az egyetemet, ha hazatér vagy Európában folytatja, akkor nem baj, ha egy ilyen hosszabb összetartás keretében fel tudom mérni, hol tart." A két hiányzó vb-aranyérmes esetében jelezte, Bátori Bence és a szegediek kedvence, Decker Ádám természetesen nem vált kegyvesztetté, a kapitány egyszerűen másokat is meg akar nézni. „Tizenkilenc ember már így is sok, húsz fölötti létszámmal nem lehet normálisan dolgozni, viszont nekem kellenek a benyomások más játékosokról is” - jelentette ki Benedek Tibor. Ami a válogatott programját illeti, hétfő és szerda este kétkapuzás lesz az amerikaiakkal, kedden pedig felkészülési meccs ellenük a Komjádi uszodában. Csütörtökön utazik a társaság Szolnokra, ahol péntektől vasárnapig a Volvo Kupán csatázik Németország, Szerbia és az Egyesült Államok válogatottjával. Benedek Tibor ezután jelöli ki azt a tizenhárom embert, aki a következő kedden esedékes görögországi világligameccsen játszik.

A 19-es névsor:

Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor (kapusok) Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Kovács Gábor, Madaras Norbert, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.