Sonkodi Rita festőművész tárlata Hódmezővásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy Imre és Sonkodi RitaVersek, idézetek, híres költőink szerelmei és használati tárgyai és a “boldog békeidők” polgári világa ihlette Sonkodi Rita festőművész lírai hangvételű, finom, nőies alkotásait. A szegedi alkotó művei magukban hordozzák Goethe gondolatát, miszerint a női természet közeli rokona a művészetnek. A Magyar Kultúra Napján nyíló gyűjteményes kiállításon mintegy száznegyven festményt tekinthet meg a nagyközönség a hódmezővásárhelyi Alföldi Galéria földszintjén.

Sonkodi Rita a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán diplomázott, később pedig Temesváron szerzett tudományos fokozatot. Jelenleg az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karának tanára, emellett számos hazai önálló kiállítást rendezett az elmúlt években. Önmagát igazi női festőnek vallja, akinek családja és munkája mellett a festés az egyik legfontosabb lételeme.

A művésznő Félúton című gyűjteményes kiállítása a Magyar Kultúra Napján, január 22-én délután fél hatkor nyílik meg a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában. A tárlatot Lázárné Megyeri Zita, a Tiszta Szívvel Egyesületért Alapítvány kuratóriumi elnöke nyitja meg, közreműködik Borsos Annamária zongora művésztanár.

Előző sztori

Baleset a 4-es villamos vonalán, helyreállt a közlekedés (FRISSÍTVE)

Következő sztori

SZerinTEd? – Tömördi Péter válaszol