Sport

Rövidpályás gyorskorcsolya: Lajtos Szandra a döntőig meg sem állna az Eb-n

Rövidpályás gyorskorcsolya: Lajtos Szandra a döntőig meg sem állna az Eb-n

2014. január 7., kedd
Rövidpályás gyorskorcsolya: Lajtos Szandra a döntőig meg sem állna az Eb-n
lajtos_szandra2_gs

Alig pár hete ért csak véget a téli Universiade az olaszországi Trentóban, Lajtos Szandra mégsem pihenhet, a szegedi versenyzőre ugyanis újabb komoly kihívások várnak az elkövetkező időszakban. A Szegedi Korcsolyázó Egyesület 27 esztendős kiválóságát a januári Európa-bajnokságról, illetve az azt követő téli olimpiáról kérdezte a SZEGEDma.hu.

A versenyző a magyar rövidpályás gyorskorcsolyaváltó tagjaként 3000 méteren bronzérmet szerzett a decemberi viadalon, míg egyéniben 1000 méteren érte el legjobb helyezését, tizedik lett az erős nemzetközi mezőnyben. „A hangulatra és a szervezésre igazán nem lehetett panasz, és a verseny is elég jól sikerült. A váltót nagyon élveztük, mert bár az Universiade tétje nem olyan magas, mint akár egy világkupáé vagy egy kvalifikációs világkupáé, de éppen emiatt igazán felszabadultan tudtunk versenyezni, nem váltunk görcsössé. Azt hiszem, a jó teljesítményünk is bizonyos mértékben ennek tudható be” – emlékezett vissza

Lajtos Szandra

. Hozzátette, bár a drezdai kontinensviadalon nem lesznek ott a legnagyobb riválisok, így Kína vagy Dél-Korea, ugyanakkor az európai válogatottak között is szép számban akad kemény ellenfél. A tétet ráadásul csak növeli, hogy az e tornán mutatott teljesítmény jelentheti a belépőt a versenyzők számára a Szocsiban rendezendő XXII. Téli Olimpiai Játékokra. Az egyes országok szövetségei ugyanis nemzeti kvótákat kapnak az ötkarikás megmérettetésre, amelyeket maguk oszthatnak el sportolóik között. Magyarország öt ilyen hellyel rendelkezik a női rövidpályás gyorskorcsolyában, ezekhez a keretet az Eb után, többek között az ott mutatott forma alapján jelölik ki. Az SZTE JGYPK rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakán végzett hölgy a saját magával szemben megfogalmazott elvárásaival kapcsolatban elmondta, már csak babonából sem szeretne elkiabálni semmit, mindemellett elsődleges célja, hogy eljusson a kontinenstorna döntőjéig. A sikeres szereplés érdekében heti hat napon át edz társaival, tíz alkalommal a jégpályán és kétszer konditeremben, egyedül a vasárnapokat töltik pihenéssel. A rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságát január 17. és 19. között rendezik a németországi Drezdában, míg a téli olimpiára február 7. és 23. között kerül sor Oroszországban, Szocsiban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.