Közélet

Politikai hajléktalan lett a szegedi LMP

Politikai hajléktalan lett a szegedi LMP

2014. január 22., szerda
Politikai hajléktalan lett a szegedi LMP
2014-01-22 10.01.51

Április 6-ig választási irodaként működik tovább a képviselői iroda, az LMP-s önkormányzati képviselő a hétfői fogadóóráit ezentúl az iroda előtt, az utcán fogja megtartani.

A szegedi Kiss Ernő utcai képviselői irodát minden kétséget kizárólag az LMP-s önkormányzati képviselő,

Szentistványi István

használta ki a legtöbbet, mivel pártja nem fogadta el a piaci árnál 10-15-ször olcsóbb belvárosi ingatlan bérlésének a lehetőségét. Január 20-án már nem mehetett be az irodába Szentistványi. "Hétfőn szokás szerint mentem felvenni a kulcsot a városháza portájára, ahol azt az információt kaptam, hogy jegyzői utasításra a választásokig nem használhatják az irodát a képviselők, mivel a helyiség választási irodaként fog funkcionálni" - mondta el az iroda épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján az önkormányzati képviselő. A politikus szerint ezzel a döntéssel nemcsak a képviselői munkát nehezítik meg - Szentistványi napi rendszerességgel intézte ott képviselői teendőit -, hanem a választópolgárokat veszik semmibe. "Nekem előre meghirdetett fogadóóráim vannak ide az irodába, most azokat az épület előtt, az utcán fogom megtartani. Ezek a gesztusok mutatják azt a városházi hozzáállást, hogy aki nincs velünk, az ellenünk van, hiszen az összes többi képviselő a pártirodájában tudja fogadni a választóit, intézni az ügyeit az LMP-nek azonban nincs ilyen lehetősége. Szerintem a városnak biztosítania kellene egy másik helyiséget erre az időszakra" - fűzte hozzá.

2014-01-22 10.12.23

Arról, hogy miért is nincs belvárosi irodája a szegedi LMP-nek, Málovics György, a párt megyei koordinátora beszélt. Emlékeztetett a

három évvel ezelőtti nyilatkozatukra

, melyben már kifejtették: a város vagyonát károsítja az a folyamat, hogy egy helyi határozat - kikerülve az alkotmánybíróság 47/2002-es határozatát, mely alkotmányellenesnek nyilvánította azt, hogy nem a közjó érdekében tevékenykedő szervezetek, politikai pártok jussanak kedvezményesen ingatlanhoz - a párt szót megkerülve, jelölő szervezeteknek megengedi a piaci ár alatti, 10-15-ször olcsóbban bérelni belvárosi, önkormányzati ingatlant. "Akkor azzal álltunk a nyilvánosság elé, hogy tízmillióktól esik el a város azért mert helyi politikai szervezeteknek 40 forintért ad bérbe belvárosi ingatlanokat négyzetméterenként. Mi nem éltünk ezzel az etikátlan, a város érdekeivel ellentétes lehetőséggel, pénzünk pedig nincs 600-1000 forintos áron négy évig bérelni ingatlanokat, így használtuk ki azt a lehetőséget, hogy a képviselői irodában fogadjuk az embereket, tartunk tájékoztatókat helyi ügyekben. De nem vesszük igénybe az ingyenes parkolóbérletet, a fürdőbelépőt és a költségtérítéseket sem, mert meglátásunk szerint ez is a pazarlás kategóriájába tartozik. Kizárólag az iroda adta lehetőségekkel éltünk a képviselői munkánk során, egészen január 20-ig. Egyébként jelzem, hogy a kampány hivatalosan február 15-én kezdődik, nem gondolnám, hogy addig itt a választási iroda napi nyolc órában üzemelne" - emelte ki Málovics.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.