Sport

Műkorcsolya Eb: Sebestyén is korcsolyázott a látványos megnyitón

Műkorcsolya Eb: Sebestyén is korcsolyázott a látványos megnyitón

2014. január 15., szerda
Műkorcsolya Eb: Sebestyén is korcsolyázott a látványos megnyitón
Kósa Lajos; Simicskó István

Látványos megnyitó ünnepséggel hivatalosan is kezdetét vette a SYMA Csarnokban a budapesti műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság.

Először többtucatnyi gyerek jól begyakorolt koreográfiára mutatta be a műkorcsolya szépségeit: pörögtek, forogtak, és már egy- és kétfordulatos ugrásokat is bemutattak. Őket az előző, 2004-es budapesti Európa-bajnokságon aranyérmes

Sebestyén Júlia

követte a jégen. A már edzőként dolgozó korábbi kiváló korcsolyázó nagy tapsot kapott, és megmutatta, nem felejtett el korcsolyázni, most is lenyűgöző elegancia és tökéletes mozgáskoordináció jellemzi a jégen. Ezután a mennyezetről lelógatott három - lézerrel pirosra, fehérre és zöldre festett - szalagon bemutatott akrobatikus mutatványokkal szórakoztatták a közönséget, majd a résztvevő 33 ország nemzeti zászlóját vonultatták fel a jégen.

Kósa Lajos

, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke azt mondta, legalább olyan sikeres Európa-bajnokságot szeretnének rendezni, mint amilyen a tíz évvel ezelőtti volt.

Simicskó István

, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára pedig arról beszélt, hogy Magyarország sportbarát, így arra törekszik, hogy minél több nemzetközi sporteseménynek adjon otthont. Az Eb-t hivatalosan

Tjasa Andree-Prosenc

, a nemzetközi szövetség (ISU) szlovén elnökségi tagja nyitotta meg. A szerdai program 17.30-tól a jégtáncosok rövidprogramjával folytatódott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.