/

Megújult a grund az Arany János iskolánál + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kalmar_sajttaj_jatszoter_01_gsHatvanmillióból fejlesztették tavaly Szeged közterületeit a Fidesz-KDNP javaslatára, a forrásokból Rókusra is jutott, ahol játszóteret fejlesztettek és aszfaltoztak.

A közgyűlési többség által megszavazott keret felhasználásáról a városüzemeltetési és városfejlesztési bizottság döntött, 12 millió forinttal gazdálkodhatott Rókus városrész. A pénzből az Arany János Általános Iskola környéke szépült meg, az intézmény mögött grund új aszfaltburkolatot kapott, így most már nem áll meg a pályán a víz eső esetén, bármikor lehet játszani, sportolni. „A pálya mellé négy erőgépet helyeztettünk ki, így bárki a szabadban is kondizhat” – tájékoztatott Kalmár Ferenc Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő.

A városatya emlékeztetett, Bartha László (Fidesz) polgármestersége idején kezdődött a Puskás utcai többgenerációs játszótér építése, melyre a 12 millió forintos keretből tavaly is költöttek. Kijavíttatták a játszótér és a kutyafuttató kerítésének hibáit, valamint az Arany János iskola melletti területen is aszfaltoztak.

További fejlesztésekről is beszámolt Kalmár, a tavaly megszavazott 150 millió forintos útrekonstrukciós alapból Rókus városrészben a Bodzafa és a Francia utca egy része újulhat meg idén tavasszal. Portálunk kérdésére elmondta, két további utcaszakasz rekonstrukciójára lenne nagy szükség a városrészben, a Hunyadi tér Francia utca felőli oldala, ami még jelenleg is kohósalakos, illetve a Jakab Lajos utca szorul felújításra. A képviselő reméli, idén lesz keret ezekre a fejlesztésekre is. 2014-ben rendezni kellene Kalmár Ferenc szerint a Hunyadi tér 3. szám alatti épület sorsát, amit vagy el kellene adni vagy lebontani, mivel egy szégyenfoltja a területnek.

no images were found

Előző sztori

Az Együtt-PM párbeszédet sürget az alapjövedelemről

Következő sztori

A választók közel háromnegyede nem támogatja a baloldali listát Gyurcsánnyal