Közélet

Meghalt Kinde Annamária nagyváradi költő, újságíró

Meghalt Kinde Annamária nagyváradi költő, újságíró

2014. január 5., vasárnap
Meghalt Kinde Annamária nagyváradi költő, újságíró

Vasárnap hajnalban hosszan tartó súlyos betegség után meghalt Kinde Annamária nagyváradi költő, újságíró, szerkesztő - közölte az Erdélyi Riport hetilap szerkesztősége.

Kinde Annamária

1956. június 10-én született Nagyváradon. Kilenc önálló verseskötete, és egy versfordítás-kötete jelent meg. A Brassói Egyetemen szerzett erdőmérnöki diplomát. 1990-ben a Majomsziget című ifjúsági lap főszerkesztője, majd 1992 és 1996 között az Erdélyi Napló munkatársa volt. 1996 és 2002 között a nagyváradi Ady Endre Sajtókollégium igazgatójaként, 2002-ben a Nyugati Jelen aradi napilap főszerkesztőjeként, 2003-tól az Erdélyi Riport szerkesztőjeként dolgozott. 2006-tól a Várad című irodalmi heti folyóirat szerkesztőjeként tevékenykedett. Kinde Annamária 15 éves kora óta írt verseket, majd dalszövegeket, első verseskötete, A hiúzok természetéről azonban csak 1997-ben jelent meg. A marosvásárhelyi Látó folyóirat 2001-ben nívódíjjal jutalmazta vers kategóriában, 2007-ben Nagyvárad város kiválósági oklevelét, 2011-ben pedig a Romániai Írók Szövetségének a különdíját kapta. "Olykor maga a jövendő üzen a versekben. Néha ez is meglehetősen félelmetes lehet. A költő eljut ezeknek az igazságoknak a megismeréséhez. Onnan kezdve az ő felelőssége mindaz, ami az ő verseiben megírtakból válhat valósággá” - vallotta a Szépírók Társasága honlapján közölt vallomásában. Kinde Annamária temetéséről később intézkednek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.