Labdarúgás: lekontrázták a vasutasok a diszkoszvetősöket + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fk_szvse15_gsVérbeli szegedi rangadót rendeztek a péntek esti Felső Tisza parti fagyban: a SZVSE már hárommal is vezetett, az FK szorossá tette a végét.

Második felkészülési mérkőzését vívta pénteken az FK 1899 Szeged megye I-es labdarúgócsapata. A diszkoszvetősök kedden 3-2-re verték a tavalyi bajnok Tápét, ezúttal ismét egy élvonalbeli ellenfelet láttak vendégül a Szegedi VSE személyében. A vasutasok első alkalommal mutatták meg magukat a téli felkészülési időszakban, mivel múlt hétre tervezett mindszenti edzőmeccsük a havazás áldozata lett.

ADATBANK

Ahogy már megszokhatták, ezen a télen is a SZEGEDma.hu nyújtja a legrészletesebb, legsokoldalúbb tájékoztatást az edzőmeccsekről. Beszámolók, fotók, videók hétről hétre. A megyei I. osztály átigazolási adatbankjáért és a csapatok felkészülési menetrendjéért KLIKK IDE!!!

Ahogy korábban megírtuk, az FK 1899 Szeged háza táján Orosházi Dániel (Algyő SK), Boldizsár Bálint (Tisza Volán SC Szeged), Szőcs Tamás (Kézdivásárhely – Románia) szerződtetését tervezik, míg távozhat Dóra Tamás (Ásotthalom TE), Mihalkó Gergő (Sándorfalva SK), Gonda Miklós (Pénzügyőr SE). A másik oldalon egyelőre kisebb a mozgás: érkezhet Olajos Tamás (Kiskundorozsmai ESK), mellette többen is próbajátékon vannak, így például Köles Róbert (Kiskundorozsmai ESK), Belaidi Ajád (Röszke SK). Sahin-Tóth Dezső szakosztályvezető a SZEGEDma.hu-nak azt mondta, akadnak még kiszemeltjeik, olyan futballistákat keresnek, akik mentálisan erősíthetik a közösséget. Nagyon bíznak sérültjeik, így Pécsek Tibor és Báló Richárd felépülésében, illetve továbbra is a saját nevelésű fiatalokra építenek. Eldőlt, csatlakozik az első kerethez a jobbhátvéd Terjéki Dénes. Biztos távozóról nem tudnak; Bálint Dániel tart Sándorfalvára. A két együttes egyébként szeptemberben a bajnokságban parázs összecsapáson végzett 1-1-es döntetlenre.

A péntek esti felkészülési derbin ugyan többet birtokolta a labdát a pályaválasztó, a vendégek kontrajátéka azonban ezúttal jóval eredményesebbnek bizonyult. A kétszer 55 perces derbiből alig telt el negyedóra, mikor egy gyors ellencsapás végén Bagi pörgette át a bogyót az FK portása felett, vezetéshez juttatva csapatát. A 35. perc tájékán Papp lépett ki a lesre játszó hazai védők között, majd elrúgta a labdát a kapus mellett, megduplázva az előnyt. A fordulást követően a 63. percben érkezett a harmadik találat, az FK hátul adta el a játékszert, Németh V. érkezett középen a beadásra, s a hálóba pofozta a lasztit. A diszkoszvetősök az utolsó negyedórában tudtak szépíteni, akkor két gólt is jegyeztek úgy, hogy csak tíz emberrel szerepeltek (a cserék bementek már az öltözőbe, és egy kisebb sérülés miatt csökkent le a létszám). Előbb Makai előreívelésére Péntek csapott le szemfülesen, s lőtt a hálóba, majd Gyurkovics erőszakosan verte meg védőjét, s helyezett a kapuba a hálóőr mellett, beállítva a 2-3-as végeredményt. A lefújást követően mindkét vezetőedző úgy nyilatkozott, hasznos találkozón vannak túl, mely jól szolgálta a felkészülést.

Ami a folytatást illeti, a SZVSE vasárnap megkezdi szereplését a megyei téli bajnokságban, az Újszentiván és a Kiskundorozsma ellen igyekeznek a középdöntőbe verekedni magukat. Az FK 1899 Szeged jövő kedden 19 órakor az Ásotthalom TE gárdájával csap össze a Felső Tisza parton.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

FK 1899 Szeged – Szegedi VSE 2-3 (0-2). Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű.
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Heredea, Turján, Szecska, Barta, Dedovics, Csuka, Imre, Péter-Szabó, Dóra J., Gyurkovics. Cserék: Meszes T. (kapus), Makai, Németh A., Forró, Kozó, Simon M., Boldizsár, Orosházi, Péntek, Szőcs, Kálmán. Vezetőedző: Hüvös Gábor.
Szegedi VSE: Pluhár – Terjéki D., Báló M., Fülöp, Nagypál, Papp Á., Nagy Á., Szabó T., Simon I., Busa, Bagi. Cserék: Szabó G. (kapus), Tanács R., Olajos, Tanács A., Rózsa, Kenderesi, Zsilák, Németh V., Köles, Polonyai, Belaidi. Vezetőedző: Berki István.
Gólszerzők: Péntek, Gyurkovics, illetve Bagi, Papp, Németh V.

no images were found

Előző sztori

Elsőfokú figyelmeztetés viharos szél miatt Csongrád megyére

Következő sztori

Középpontban a közbiztonság: javult vagy romlott a helyzet?

Legutóbbi hasonló cikkek