Kosárlabda: Nikola Laziccsal küzd tovább a Szedeák (FRISSÍTVE!) + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

nikola_lazic01_gsA Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata három hónapos szerződést kötött Nikola Laziccsal, így a szezon hátra lévő részében az 52 éves – korábban a ZTE-nél és a Falcónál is dolgozó – szerb tréner irányítja a szegedi együttest.

“Döntésünket Bonifert Domonkossal és Simándi Árpáddal együtt hoztuk meg, mindketten tagjai maradnak a stábnak, és a bajnokság folytatásában segítik Nikola Lazic munkáját. Meggyőződésünk, hogy Nikola tapasztalata pozitív hatással lesz a csapat eredményességére – mondta Kardos Péter, a Naturtex-SZTE-Szedeák elnöke.

A hétfő esti tréningre érkező szegedi kosarasoknak Bonifert Domonkos mutatta be az új edzőt az öltözőben, a tréninget megelőzően. “Úgy gondolom, jó döntést hoztunk. Nikola Lazic nem az a klasszikus déli mentalitású szerb szakember, amilyet gondolnánk. Jó mentalitású, nagy tapasztalattal rendelkező edző, aki, reméljük, hozzá tud tenni annyit a csapatunkhoz, hogy elérjük céljainkat” – közölte a leköszönő tréner, aki továbbra is marad a csapat mellett, és besegít a háttérmunkába.

Az 52 éves, szerb szakember hétfő este még megfigyelőként követte a Simándi Árpád vezette tréninget az újszegedi sportcsarnokban, kedd reggel azonban már ő tartja az edzést a csapatnak, készülvén egykori klubja, a Falco elleni vasárnapi derbire. Nikola Lazic elmondta: ismeri Szegedet, tudja, ennek a szép városnak kell egy jó csapat, igazi kihívásnak találja a feladatot. “Beszélgettem egy keveset a fiúkkal az öltözőben, közös célunk, hogy odaérjünk a legjobb nyolc közé. Kiss Zsoltot, Horváth Ákost, az idősebb Csorvási fivért, Milánt, vagy éppen Branko Jereminovot már régebbről is ismerem, utóbbit még utánpótláskorából, tudom, milyen játékosok, mik az erősségeik. Nehéz lesz, de mindent megteszünk, hogy bekerüljünk a felsőházba” – fogalmazott az újvidéki születésű korábbi sportember.

Mint megtudtuk, Lazic az előző két évben a szerb kosárlabda-szövetségben dolgozott, illetve a felnőtt válogatott mellett látott el feladatokat Dusan Ivkovic szövetségi kapitány, egykori edzője mellett az Európa-bajnoki selejtezők során. Korábban Zalaegerszegen játékosként is szerepelt, majd itt lett először edző 2003-ig. Akkor a szerb Vojvodinához távozott, majd 2006-tól 2008-ig ismét a ZTE kispadját foglalta el. Miután 2008-ban leváltották, 2009 novemberében a Falcónál vállalt munkát, ahol 2011 januárjáig dolgozott, egy kupaezüstöt is nyert a szombathelyiekkel. Nem sokkal azután menesztették, hogy a Szedeák 2010 decemberében megverte a Falcót. Szombathelyi munkavállalása előtt a szerb U20-as válogatottat is vezette.

Nikola Lazic bemutatkozására új csapata élén vasárnap este 18 órától épp egykori alakulata, a szombathelyi Falco ellen kerül sor, azután két hét dolgos pihenő következik.

no images were found

Előző sztori

Fidesz: Mesterházy Attila kérjen bocsánatot!

Következő sztori

A szerbiai kulturális javak közé sorolták Tito könyvtárát