Sport

Kézilabda: magyar és külföldi jelölt is van a női kapitányi posztra

Kézilabda: magyar és külföldi jelölt is van a női kapitányi posztra

2014. január 28., kedd
Kézilabda: magyar és külföldi jelölt is van a női kapitányi posztra
noikezilabdavalogatott_01

Vetési Iván szerint magyar és külföldi szakember is lehet a magyar női kézilabda válogatott új szövetségi kapitánya.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke a Digisport Reggeli Start című műsorában kedden elmondta, hogy jelenleg négy jelöltjük van a

Karl Erik Böhn

gyógyíthatatlan betegsége miatt megüresedett kapitányi posztra. Hozzátette: a szövetség elnöksége a héten tart ülést, s azon döntik el, hogy ki az, akivel megkezdik a tárgyalást. Vetési nem árulta el, hogy a jelöltek között hányan vannak magyarok, illetve külföldiek, de reméli, hogy bő tíz napon belül be tudják jelenteni, ki lesz az új kapitány. Ugyanakkor hangsúlyozta: a két évvel ezelőtti választással szemben ezúttal nem elsődleges szempont, hogy külföldi szakember irányítsa a női válogatottat. "Olyan kapitányt kell választani, aki ma a legjobban tudja felkészíteni a női válogatottat a decemberi, hazai rendezésű Európa-bajnokságra és a riói olimpiára" - szögezte le Vetési, aki szerint a jó Eb-szereplés miatt fontos, hogy az új kapitány minél hamarabb el tudja kezdeni a munkát. Az elnök beszélt arról is, hogy a dániai férfi Európa-bajnokság alatt szerette volna Norvégiában meglátogatni Karl Erik Böhnt, mivel azonban a szakember orvosi kezelésen vett részt, a találkozó nem jött össze. Az elnök így jelenleg e-mailen tartja a kapcsolatot a norvég edzővel, aki rendszeresen tesz javaslatokat, és megfogalmazása szerint együtt él a szövetséggel. Vetési hozzáfűzte: azért bízik benne, hogy még lesz módja személyesen is találkozni Böhnnel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.