Közélet

Játsszon velünk a Magda Marinko-könyvért

Játsszon velünk a Magda Marinko-könyvért

2014. január 14., kedd
Játsszon velünk a Magda Marinko-könyvért
marinko_konyv_gs

A rendszerváltás utáni Magyarország hírhedt figurájaként vonult be a köztudatba Magda Marinko, akinek neve egy szegedi gyilkosság kapcsán is szóba került. Életét és korát Bátyi Zoltán újságíró mutatja be könyvében, nyerjen egy példányt ön is!

Magda Marinko

emblematikus figurája lett a ’90-es évek bűnözésének, soha az előtt nem követtek még el ilyen brutális rablógyilkosságokat, mint ő és csapata.

Bátyi Zoltán

szeged újságíró az N3 Kommunikáció kiadásában könyvet írt a gyilkosról „Marinko, avagy a halál zsoldosa” címmel. „Ez az egész ügy egy nagyon fontos fejezete Szeged város legújabb kori történetének, ami alapvetően meghatározta az emberek hangulatát. Nemcsak konkrétan Marinko személye, hanem azok az emberek, események, amelyek akkoriban, a ’90-es évek elején zajlottak. Ekkoriban virágzott az olajszőkítés, a borhamisítás, ekkor indult be a szesz- és cigarettacsempészet, az utak mentén prostituáltak álltak, a szegedi éjszakai életben megjelentek olyan figurák, akiket talán jobb lett volna sohasem látni, a déli szomszédainknál dúlt a háború, ami ezer szempontból befolyásolta a város fejlődését" - mutatta be könyvét Bátyi Zoltán, melyről részletesen

alábbi cikkünkben olvashat!

Játsszon velünk, nyerje meg a Marinko, avagy a halál zsoldosa című könyvet! A kötet egy példányát ön is felteheti a polcra, ha helyesen válaszol alábbi kérdésünkre:

- Melyik évben fogták el Magda Marinkot (segítségért és részletekért tekintse meg az alábbi cikküket)?

A.

1991.

B.

1994.

C.

1996. A megfejtéseket a

jatek@szegedma.hu

e-mail címre várjuk a játékos nevének és elérhetőségeinek megadásával legkésőbb január 15-e (szerda) délig. Szerencsés játékosainkat e-mailben értesítjük a nyereményről, melyet szerkesztőségünkben vehetnek majd át.

A játékosok jelen pályázatban való részvétellel automatikusan elfogadják a SZEGEDma.hu

Nyereményjáték szabályzatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.