Sport

Férfi kézilabda Eb: Mocsai óriási csatára, férfias küzdelemre számít

Férfi kézilabda Eb: Mocsai óriási csatára, férfias küzdelemre számít

2014. január 15., szerda
Férfi kézilabda Eb: Mocsai óriási csatára, férfias küzdelemre számít
pickveszprem05_mocsailajos_gs

Óriási csatára számít a norvégok elleni csütörtöki ki-ki mérkőzésen Mocsai Lajos, a dániai Európa-bajnokságon szereplő férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

"Feltérképeztük őket, látjuk a játékrendszerüket, a gyenge pontjaikat. Van nekik a skandináv kézilabdából egy olyan játékelem-rendszerük, amely kissé sajátos, a legnagyobb erősségük pedig az, hogy a 23-24 éves korosztályból két-három nagyon komoly lövőteljesítményre képes játékossal egészítették ki a régi csapatukat" - nyilatkozta a szerda esti tréninget követően

Mocsai Lajos

, aki pokoli hangulatra számít, ugyanis a jegyeladások alapján biztos teltház, közel ötezer szurkoló, nagyrészt norvég drukker buzdítja majd kedvenceit. A szakember külön felhívta a figyelmet a norvégok két kapusára, akik fantasztikusan teljesítettek kedden a spanyolok ellen, valamint a világ egyik legjobb beállósának számító, korábban Veszprémben is szerepelt

Bjarte Myrholra

. "A gyenge pontjuk az a rendszer, amiben játszanak, ugyanakkor nincsenek rossz játékosaik. A belső pozícióban szereplő két védőjátékosukat kell hibázásra kényszerítenünk" - mondta a szakember. "Ez egy kőkemény, férfias csata lesz, ahol a játékosok az egészségi állapotukat is kockára fogják tenni, ha kell. Ugyanakkor ez a csapat a csütörtöki találkozó eredményétől függetlenül olyan teljesítményt nyújtott a saját maga lehetőségein belül, amely a dicsőségére válik" - tette hozzá a tréner. A saját bevallása szerint nagyon feszült szövetségi kapitány elmondta, könnyen elképzelhető, hogy a norvégok - az izlandiakhoz hasonlóan - megkapják majd fontos pillanatokban a játékvezetők segítségét. Ezzel kapcsolatban pedig megjegyezte, erre a lehetőségre készülniük kell és be kell bizonyítaniuk, hogy ez a jó karakterű közösség képes ezen túltenni magát. A gárda kedd este egy fantasztikus mérkőzésen 27-27-es döntetlent játszott az izlandiakkal, amennyiben csütörtökön legyőzi vagy döntetlen játszik a norvégokkal, akkor bejut a középdöntőbe, ahová egy pontot visz magával. A két csapat legutóbb a londoni olimpiát megelőző világbajnoki selejtezős párharcban találkozott egymással, az első mérkőzést hat góllal nyerte Mocsai Lajos csapata, majd az oslói visszavágón négygólos vereséget szenvedett, amivel továbbjutott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.