Sport

Férfi kézilabda Eb: Mocsai Lajos szerint eljött a holtpont

Férfi kézilabda Eb: Mocsai Lajos szerint eljött a holtpont

2014. január 19., vasárnap
Férfi kézilabda Eb: Mocsai Lajos szerint eljött a holtpont

Habár a dániai férfi Európa-bajnokságon szereplő magyar kézilabda-válogatottnak lett volna lehetősége arra, hogy vasárnap eddzen középdöntős csoportja helyszínén, a Jyske Bank Boxenben, a szakmai stáb úgy döntött, nem él ezzel a lehetőséggel, és inkább a regenerációra fekteti a hangsúlyt.

"Minden világversenyen bekövetkezik egy holtpont a játékosok fizikai állapotában, úgy érezzük, ez most jött el. - mondta el

Mocsai Lajos

szövetségi kapitány. - Éppen ezért vasárnap a taktikai elemzés mellett a regenerációé a főszerep, a csapat a videózáson túl konditermi edzésen vesz részt. Mivel hétfőn későn, este fél kilenckor lépünk pályára, délelőtt majd intenzív taktikai edzést tartok a csapatnak, aztán nekiugrunk a dánoknak." A szakember hozzátette: nagyon komoly eredménynek tartja, hogy a csoportküzdelmekből egy pontot tudott magával vinni a középdöntőbe a gárda, majd szombaton rendkívül könnyedén nyert a macedónok ellen. "Ahhoz, hogy a legjobb hat közé kerüljünk, további pontra, pontokra van szükségünk a hátralévő két mérkőzésen. Már most látszik, hogy rendkívül jó eséllyel pályázunk a legjobb nyolc közé kerülésre, azaz megőrizhetjük helyünket a kontinens legjobbjai között. Ez rendkívül örvendetes, azon dolgozunk, hogy amennyire csak lehet, még előrébb lépjünk" - tette hozzá Mocsai Lajos.

Erdélyi Gábor

csapatorvos elmondta, hogy több játékoson is "keresztülment" egy felső légúti vírusos betegség, amely szombaton már

Lékai Mátét

is kínozta, a kiváló formában játszó irányítónak estére hőemelkedése is lett. "Kezeljük Mátét, reméljük, nála sem tartanak egy-két napnál tovább a panaszok. Rajta kívül egy-két játékos ütéseket kapott a macedónok ellen, de ezek kezelhető, kisebb sérülések" - nyilatkozott dr. Erdélyi Gábor. "Sajnos szombatra lebetegedtem kissé, a közérzetem is rossz volt, és hőemelkedésem lett, de a kezelések hatására vasárnapra javult a helyzet - hangsúlyozta Lékai Máté.- Nagyon remélem, hogy Dánia ellen pályára léphetek, mindent megteszünk, hogy a játékunkban látott folyamatos javulás tovább folytatódjon." A macedónok ellen négy gólt szerző

Nagy Kornél

kiemelte: örül, hogy végre hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez. Ahogy fogalmazott, a dánokkal a legkeményebb ellenfél következik, amely címvédőként saját közönsége előtt szerepelhet. A két csapat legutóbb tavaly, a világbajnokság barcelonai negyeddöntőjében találkozott egymással, a Mocsai-csapat akkor hétgólos hátrányba került a félidőben (18-11), végül azonban szorossá tudta tenni az összecsapást, de így is 28-26-os vereséget szenvedett.

Az I. csoport további programja:

Herning:

Hétfő:

Macedónia-Izland 16.00 Ausztria-Spanyolország 18.15 Dánia-MAGYARORSZÁG 20.30

Szerda:

Macedónia-Spanyolország 16.00 Ausztria-MAGYARORSZÁG 18.15 Dánia-Izland 20.30 A csoport állása: 1. Dánia 6 pont, 2. Spanyolország 4, 3. Izland 3 (88-87), 4. MAGYARORSZÁG 3 (85-86), 5. Macedónia 2, 6. Ausztria 0 A csoportból az első két helyezett jut az elődöntőbe, a harmadik az ötödik helyért lép pályára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.