Közélet

Előzetesben a Retek utcai gyújtogató és a makói biciklitolvaj

Előzetesben a Retek utcai gyújtogató és a makói biciklitolvaj

2014. január 24., péntek
Előzetesben a Retek utcai gyújtogató és a makói biciklitolvaj
birosag

Mind a minapi Retek utcai gyújtogató, mind egy makói tolvaj előzetes letartóztatását elrendelte a Szegedi Törvényszék.

Közveszély okozásának bűntette miatt előzetes letartóztatásba került az a gyanúsított, akit január 22-én vett őrizetbe a Szegedi Rendőrkapitányság. A bíróság döntése alapján a gyanúsított az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb egy hónapig, február 24-ig előzetes letartóztatásban marad. A Szegedi Járási Ügyészség azért kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását, mert megalapozott a gyanú arra, hogy

K.T.G.

gyanúsított az általa lakott szegedi panellakásban szándékosan tüzet okozott oly módon, hogy a lakás függönyét és berendezési tárgyait meggyújtotta, melynek következtében a lakás teljesen kiégett. Gyanúsított cselekménye következtében a társasház lakói közül két személyt enyhe füstmérgezés miatt orvosi ellátásban kellett részesíteni. K.T.G. gyanúsított fenti cselekményével közveszélyt idézett elő, mellyel a társasházban lakók életét, testi épségét, valamint lakásaikban lévő vagyontárgyaikat veszélyeztette. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az eljárás során eddig feltárt adatok alapján arra lehetett következtetni, hogy fokozott a veszély arra, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb, hasonlóan a köznyugalom vagy közbiztonság elleni bűncselekmény elkövetésébe kezdene, ezért a Szegedi Járásbíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.

Előzetesben a makói notórius biciklitolvaj is

Lopás vétsége és más bűncselekmények miatt előzetes letartóztatásba került az a gyanúsított is, akit január 20-án vett őrizetbe rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb egy hónapig, február 23-ig előzetesben marad. A Makói Járási Ügyészség azért kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását, mert megalapozott gyanú áll fenn arra nézve, hogy

S.A.

gyanúsított 2013. december 30. napja és 2014. január 19. napja közötti időszakban Makón, rendszeres haszonszerzésre törekedve nyolc különböző helyszínről kerékpárokat tulajdonított el, majd azokat ismeretlen személyek részére értékesítette. Tekintettel arra, hogy S.A. gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, valamint hogy a gyanúsítás tárgyát képező cselekményeket a gyanú szerint rövid idő alatt, sorozatjelleggel követte el, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, vagyon elleni bűncselekményeket valósítana meg, továbbá a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével, a fel nem fedett bizonyítási eszközök elrejtésével meghiúsítaná, megnehezítené, vagy veszélyeztetné a bizonyítást, illetve az eddig azonosításra nem került tettestársaival összebeszélne, ezért a Szegedi Járásbíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte. A bíróság döntését a fellebbezésre jogosultak tudomásul vették, így mindkét esetben a végzés jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.