Kultúra

Don Juannal indul a Maladype-sorozat a Reök-ben

Don Juannal indul a Maladype-sorozat a Reök-ben

2014. január 15., szerda
Don Juannal indul a Maladype-sorozat a Reök-ben
donjuan2_1 3

A Don Juan című előadással szerepel hosszú idő után először a Maladype Színház a Reök-ben. Zsótér Sándor rendezésében láthatjuk január végén a Brecht-darabot. Márciusban az Egmonttal és a Don Carlos-szal folytatja a sort a népszerű társulat.

Kedves visszatérő vendég a Reök-ben a Maladype Színház társulata. Eddig összesen öt előadást láthatott tőlük az alternatív színházi irányzatokra nyitott szegedi közönség. Január 28-án, 19 órától egyik legfrissebb darabjuk kerül színre a palotában, mely a csábítás ellenállhatatlan férfi archetípusáról szól.

Brecht

Moliere Don Juanja

” című darabját

Zsótér Sándor

alkalmazta színpadra. A címszerepben

Orosz Ákost

láthatjuk, alakításáról az előadás egyik kritikája úgy nyilatkozik: bravúros, Don Juanja esendő és magasztos, rettentő, taszító és vonzó egyszerre – melybe természetesen elveszik a női lélek. Ahogy az már a Zsótér-előadások esetében megszokott, ez alkalommal is izgalmas látvány, meglepő képi világ és koncepció várja majd a nézőket. Don Juan

Salvador Dalí

festményei közt éli irigylésre méltóan előkelő és bűnös életét, divatosan színes jelmezekben, szentek szobraival körülölelve. A gaz csábító ebben a feldolgozásban éppen a házassággal veszi le lábukról a nőket, vagyis a lehető leghétköznapibb élet ígéretével. Így bukik ki a történet igazsága, vagyis hogy nem Don Juannak van démonikus csábító ereje, csupán kihasználja áldozata vágyait. Brecht szerint nem Don Juan alakja az érdekes, hanem az: mért teremtünk magunknak Don Juanokat. Az előadásra szóló jegyek már megvásárolhatók a Reök jegyirodájában, elővételben 1500, az esemény napján 2000 forintért. A Maladype Színház ezután márciusban érkezik Szegedre, rögtön két darabbal. Akkor

Schiller

Don Carlos-a és Goethe Egmont-ja kerül színre a Reök-ben. Mindkét előadást a társulat vezetője,

Balázs Zoltán

rendezi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.