Közélet

Az LMP szegedi országgyűlési képviselőjelöltjei: Szentistványi és Tatár

Az LMP szegedi országgyűlési képviselőjelöltjei: Szentistványi és Tatár

2014. január 14., kedd
Az LMP szegedi országgyűlési képviselőjelöltjei: Szentistványi és Tatár
lmp_sajttaj01_gs

Az LMP bemutatta a 2014-es választásokon a két szegedi körzetben induló képviselőjelöltjét. Az 1-es körzetben Szentistványi István, a 2-esben Tatár Gábor méretteti meg magát.

A keddi sajtótájékoztatón

Málovics György

megyei szóvivő mutatta be a két jelöltet elmondva, hogy a kongresszus jóváhagyta a két jelölt nevét, de helyi szinten döntöttek teljes egészében. "Az volt az elsődleges szempont, hogy az általuk képviselt területtel kapcsolatban autentikusak legyenek. Nem csak azt mérlegeltük, hogy egyénileg megfeleljenek az elvárásoknak, figyelembe vettük azt is, hogy csapatszinten melyik az a felállás, kombináció, mely szerintünk legjobban megjeleníti az LMP vidéki politikáját" - tette hozzá.

Szentistványi István

jelenleg a szegedi közgyűlésben önkormányzati képviselő,

Tatár Gábor

pedig a ruzsai testület tagja. "Azt szeretnénk, hogy 2014 után egy olyan típusú párt, mint az LMP a parlament meghatározó tényezője legyen. Ez az utóbbi időben nem mindig tűnt biztosnak, de most összeáll ismét egy erős, választási küzdelemre kész csapat. Jómagam a szegedi politikában, közéletben tevékenykedem már 2003-tól civil szervezet tagjaként, 2010-től már önkormányzati képviselőként. Most a párt országos programját szeretnénk helyi szinten is megmutatni. Kötődésem a körzethez egyértelmű, szegediként a belvárosban éltem fiatalkoromat, ma Felsővároson élek családommal egy panelban, így ez a terület, miliő is közel áll hozzám, hatékonyan tudom képviselni a lakótelepiek problémáit is. Tiszaszigeten is sok időt töltök családi vonatkozásban, így ez a fajta beágyazottság is sokat segít a kistelepülésen élők gondjainak megértésében" - emelte ki a képviselőjelölt. Tatár Gábor szegedi születésű, tápéi rokonsággal, informatikusként dolgozik, öt éve költözött vissza Budapestről, jelenleg Ruzsán él, a helyi képviselő-testület LMP-s tagja. "Nem tetszett, ahogy elszakadt a helyi döntéshozatal a lakosságtól az önkormányzatoknál, számomra kiemelten fontos a képviseleti demokrácia. Azt kell tapasztalni, hogy a jelenlegi politikai réteg továbbra sem akar a kisembereknek alternatívát nyújtani, egyetlen célja a szavazatok hatékony megszerzése" - mondta a ruzsai képviselő, aki az LMP választmányi tagja. Megtudtuk: a másik két Csongrád megyei körzetben még nem dőlt el, kit indít a párt, de napokon belül megyénk másik két LMP-s képviselőjelöltjének a neve is nyilvános lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.