Közélet

Fidesz: a kampány részei a vásárhelyi földpályázatokról megjelent cikkek

Fidesz: a kampány részei a vásárhelyi földpályázatokról megjelent cikkek

2014. január 10., péntek
Fidesz: a kampány részei a vásárhelyi földpályázatokról megjelent cikkek

A kampány részének tartja a hódmezővásárhelyi földpályázatokról megjelent cikkeket Havasi Katalin, a Fidesz helyi elnöke, aki szerint az írások elsősorban Lázár Jánost és családját támadják.

A politikus - aki épp csütörtök este hozta nyilvánosságra

2013-as vagyonnyilatkozatát

- pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette, a csúsztatásokat is használó negatív kampány egyetlen célja a választók félrevezetése. Több tudósítás is megjelent arról, hogy a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt. - melyet

Lázár János

egy hozzátartozója vezet – 1300 hektár állami föld bérletére pályázott sikeresen, az írások azonban nem emelték ki, hogy ezeket a parcellákat korábban is a cég művelte, és a terület alig több mint fele annak, amit a vállalkozás eddig használt – közölte a politikus. Hozzátette: a fűszerpaprika-termesztésben és a szarvasmarha-tenyésztésben kiemelkedő szerepet betöltő cég az 1300 hektárnyi területből 1123 hektárra egyedüliként pályázott, pedig a lehetőség mindenki számára adott volt.

Benkő Zsolt

(Fidesz) önkormányzati képviselő emlékeztetett rá, a hódmezővásárhelyi önkormányzat komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a földbérleti-pályázatokkal kapcsolatos információkat eljuttassa az összes lehetséges érdeklődőhöz. A városházán iroda nyílt, ahol több száz hódmezővásárhelyi és környékbeli gazdálkodó kapott segítséget a pályázatok elkészítéséhez. Hódmezővásárhely közigazgatási területén meghirdetett földekre kiírt eddigi pályázatokon elsősorban kis- és közepes termelők, családi gazdálkodók és fiatal gazdák szerepeltek sikeresen – tudatta a politikus. A képviselő szerint a támadások hátterében a baloldal mellett a Hódmezőgazda Zrt. áll, amely célja, hogy a cég által eddig kedvezményesen használt több ezer hektárnyi területet további húsz évre megszerezze.

Hegedűs Zoltán

, a Fidesz helyi szervezetének alelnöke úgy fogalmazott, a Hódmezőgazda Zrt. „bankártőkés” tulajdonosai szembeállítják dolgozóikat a hódmezővásárhelyiekkel. A cég vezetői „túszként kezelik” alkalmazottaikat, azzal fenyegetőzve, elbocsátják őket. Az önkormányzati képviselő arra kérte Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, hogy amennyiben a Hódmezőgazda Zrt. a földbérleti-pályázatok miatt állattartó telepet zárna be, azt az állam minél előbb vásárolja meg az egységet, ezzel biztosítva az ott dolgozók továbbfoglalkoztatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.