A csapattársaknál Szivós Márton és Varga Dénes 2013 legjobb pólósa

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

beton_eger_mj-311A tavaly nyáron Barcelonában világbajnoki címet szerzett férfiválogatott játékosai szerint 2013 legjobb magyar vízilabdázója Szivós Márton és Varga Dénes.

A holtversenyes első helyet az a szavazás eredményezte, amelyet – ezúttal már ötödik alkalommal téve fel körkérdést a nemzeti együttes tagjainak – a www.vlv.hu szakmai honlap bonyolított le.

A pénteken közzétett felmérés – amelyben mindenki részt vett, aki akár csak egyetlen percet is játszott a válogatottban tavaly – arról árulkodik, hogy a voksok közül egyformán nyolc jutott a vb-arany kivívásában szintén oroszlánszerepet játszó Szivós Mártonra és az európai, majd a világszövetségnél is a múlt év legjobbjának megválasztott Varga Dénesre.

Az év mérkőzése a játékosok szavazatai alapján egyértelműen a Magyarország-Montenegró világbajnoki döntő volt, de kapott három voksot a horvátok elleni barcelonai elődöntő is.

Az esztendő góljának Szivós Mártonnak a vb-finálét eldöntő találatát, 2013 kellemes meglepetésének pedig a 20 évesen világbajnoki címet szerzett center, Bedő Krisztián felbukkanását és teljesítményét választották.

A magyar válogatott tagjai szerint a világ legjobb nem magyar vízilabdázója tavaly a montenegrói Aleksandar Ivovic volt, a legjobb magyarországi idegenlégiósnak pedig a Vasas montenegrói játékosa, Drasko Brguljan bizonyult nyolc vokssal, egyetlen szavazattal előzve meg a Honvéd japán légiósát, Kodzsi Takejt.

A külföldön játszó legjobb magyar pólós címét nagy fölénnyel Varga Dénes érdemelte ki.

A háromszoros olimpiai bajnokból lett, posztját egy éve elfoglaló szövetségi kapitány, Benedek Tibor irányításával a válogatott 2013-ban 28 hivatalos mérkőzést játszott, s a csapatban összesen 26 játékos szerepelt.

Default thumbnail
Előző sztori

Fajtalankodással gyanúsítják a csongrádi teniszedzőt

Default thumbnail
Következő sztori

Nőtt a vendégéjszakák száma novemberben

Legutóbbi hasonló cikkek