Közélet

Vona Szegeden: A Jobbik egy csapással rendet tenne + FOTÓK

Vona Szegeden: A Jobbik egy csapással rendet tenne + FOTÓK

2013. december 11., szerda
Vona Szegeden: A Jobbik egy csapással rendet tenne + FOTÓK
jobbik_lakossagiforum04_gs

Vona Gábor a rendteremtésről, akár a kémiai kasztrálás lehetőségéről és az unión kívüli fejlődésről is beszélt a szegedi lakossági fórumán szerdán.

A Jobbik azoknak szeretne alternatívát nyújtani, akiknek egyaránt elege van a Fideszből és az MSZP-ből is – mondta a politikus. Hangsúlyozta: bárhogyan alakulnak is a választások, a Jobbik nem lép koalícióra sem a Fidesszel, sem az MSZP-vel. Azonban ami az ország érdeke, a párt meg fogja szavazni a parlamentben, akárki is legyen kormányon – tette hozzá a radikális párt elnöke, miniszterelnök-jelöltje. A Jobbik a munkahelyteremtést, a közbiztonság megteremtését és az elszámoltatást helyezi programja középpontjába – jelentette ki

Vona Gábor

. Mint mondta, amennyiben az embereknek van munkahelye, lesz pénzük, ez pedig erősíteni fogja a belső fogyasztást, az államnak adóbevételei keletkeznek, amelyből finanszírozhatja a nagy alrendszereket, például az oktatást vagy az egészségügyet. Vona Gábor arról is beszélt, hogy még a Jobbikon belül is komoly viták vannak a halálbüntetés visszaállításáról. Személyes álláspontja szerint a legkirívóbb esetekben újra alkalmazni kellene ezt a büntetési formát. Hozzátette: a Jobbik kormányra kerülve népszavazást tartana a kérdésről. A pártja nem három csapással oldaná meg a rendteremtést, hanem egyel. Egyre nőnek a védtelenek ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények. A nemi erőszakot elkövetők ellen a kémiai kasztrálás lehetőségét is bevezetné. Álláspontja szerint

Szent László

törvénykezéséhez hasonló szigorra van szükség, ha látványos eredményt szeretnénk elérni a közbiztonságban. Azt mondta, a Jobbikot nem lehet zsarolni, mert nem vett részt az elmúlt 24 év visszaéléseiben, ahogy a Fidesz és az MSZP, akik mindig összezárnak az ügynökök nyilvánosságra hozatalának kérdésében. "Eddig azt hittem, 5-6 ügynökmúlttal terhelt képviselő ül a parlamentben, de most már úgy vélem, lehet az 50-60 is" - emelte ki. Majd úgy folytatta, hogy mivel a Jobbik az egyetlen párt, amely bár lehet, hogy téved néhány kérdésben, de politikailag tiszta, neki van lehetőség a valódi elszámoltatásra. Eltörölnék a képviselők mentelmi jogát, sőt amennyiben politikus követ el bűncselekményt, az súlyosbító körülménynek számítana – mondta a pártelnök. Vona Gábor kiállt az ügynökakták nyilvánossága mellett. "Amíg nem leszünk túl rajta, ebben fogunk dagonyázni" - fogalmazott a politikus. Az unióval kapcsolatban erősen szkeptikus álláspontot mutatott fel. Mint mondta, soha ilyen rossz helyzetben nem voltunk még a gyarmatosításaink alkalmával a történelem során. A török, a Habsburg-, de még a szovjet hatalom idejében is megmaradt az ország termelőipara, mezőgazdasága, ezt mára teljesen tönkre vágták. Vona el tudna képzelni egy olyan unión kívüli helyzetet, ahol a határokon erőteljesebben védhetnénk belső piacainkat, szabadabban dönthetnénk kereskedelmi irányainkról. "El tudnék képzelni például egy lengyel-magyar-horvát kereskedelmi régiót" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.