Vízilabda: könnyed sikerrel zárt a Szeged + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

beton_osc_mj 002Közönségszórakoztató, könnyed játékkal verte az év utolsó szegedi tétmeccsén az A-Híd Szeged az orvosegyetemisták csapatát.

Az A-Híd Szeged esélyeshez méltón kezdett, jóllehet az általában magabiztos támadásbefejezések és kihasznált emberelőnyök mellett kisebb bakik becsúsztak védekezésben, ami szoros első negyedet eredményezett. A szünet előtti folytatásban azután már érződött a minőségi fölény hazai oldalon, aminek hatására folyamatosan nőtt a különbség a két csapat között a találkozó hátralévő részében, Juhász Zsolt és Hegedűs Gábor mellett a társak is folyamatosan eredményesnek bizonyultak, a végére Molnár Tamás is triplázni tudott, míg a kapuban Molnár Dávid mutatott be helyt-helyt bravúros, vagy éppen szerencsés védéseket. Végül magabiztosan, 15-9-re nyert a Szeged, szépen zárva a 2013-as esztendőt hálás közönsége előtt.

Férfi vízilabda OB I 13. forduló:

A-Híd Szeged VE – OSC-Újbuda 15-9 (4-3, 4-2, 4-2, 3-2)
Szeged, újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Pásztor Antal, Füzesi Zsolt.
Szeged: Molnár D. – KISS CS. 2, JUHÁSZ 3/1, Decker, Seman 1, Tóth M. 2, HEGEDŰS 3. Csere: MOLNÁR T. 3, Jansik Sz. 1, Sánta, Kunac, Vincze M., Godó. Vezetőedző: Vincze Balázs.
OSC: Áts – Császár 1, Suti, Simon Á., Regős 1, Tóth Z. 1, Korényi 2. Csere: Varga V. (kapus), Gyárfás 1, Szécsi, Tiba 1, SZENTESI 2, Deutsch, Balla. Vezetőedző: Becsey Péter.
Emberelőny: 10/4, ill. 8/2.
Ötméteres: 2/1, ill. 2/-.

Vincze Balázs: “Szezonunk másként alakult, mint az előző kettő, de sajnos ez sem garancia arra, hogy a vége is másként alakulhat.”

Becsey Péter: “Helytálltunk, ám jobb helyzetkihasználással szorosabb eredményt érhettünk volna el.”

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE! 15-9 (4-3, 4-2, 4-2, 3-2)

32′ Szép volt, fiúk! – skandálja a kemény mag, miközben eladja a labdát a fehérsapkás gárda. Még egy fór, Jansik megy ki. De kibekkeljük ezt is. Papesz megúszik, addig lóbál, amíg kapust lát a vízen, amikor már nem látja, belövi a labdát, 15-9! És itt a vége!

31′ Időt kér az OSC. Papesz remekül bekkel, aztán lemegy a támadóóra, hiába lőnek. Időt kér Vincze mester.

30′ Korényi a dudaszóval lő gólt, 14-9. Labdát szereznek a vendégek. Molnár Dávid véd egy nagyot, szerencsés ismét, nem pattog be róla.

29′ Szentesit küldik ki, megy centerbe a labda Molnár Papesznek, de három emberrel nem bír el.

no images were found

28′ Szécsi fölé suhint. Jansik nagyon megnézi a kaput, ejt aztán középről, Varga épp beleér, kapufára tolja. Regős Áron forog be centerben, 14-8.

27′ Kunac kőkemény centerben, ezt a fajta védekezést máshol máshogy hívják, ki is szórják a sporik. Kibekkeljük.

26′ Hege villan Kiss Csaba passza után, 13-7! Jansik centerből a kiúszó kapus felett a felsőlécre ejt, de aztán bepöcköli ujjheggyel! 14-7!

25′ Jansik elhozza a labdát a ráúszáskor! Kimarad. Gyárfás bejátszását Jansik szedi le.

III. negyed: 12-7 (4-3, 4-2, 4-2)

24′ OSC-attak. Az elsőt kivédekezzük, de marad náluk, korner. Semant szórják ki. Tóth Zoltán lőne tisztán, de Kiss Csabi épp betakarja a kaput előtte!

23′ Újabb vendég támadást sikerül kivédekezni. Juhász hatalmas átlövése, 12-7! Máris ő a meccs embere, jár a nagybetű! Balla centerbe játszana, de lehúzzák a társ kezét, ez is ötös. Korényi lövi, kapufáról Molnárra, ismét mák, de ez is a jó kapus ismérve!

22′ Kontra, jön a Vincze-csapat. Gyárfásra fújták az ötöst amit Seman harcol ki, Juhász Zsolt pedig belövi, 11-7!

21′ Jó védekezés után jön a Szeged, fór, Papesz azonnal kihasználja, ő is javítja a kihagyott büntetőt! 10-7! Ismét jó a védekezés, de a túloldalon is, hamar eladjuk a labdát.

no images were found

20′ Balla ellen ötös, Papesz kihagyja… Jansik továbbadott labdáját Decker küldi meg, de véd Varga Viktor, a cserekapus.

19′ Jansik megúszik a kapásszélen, centerbe Tóth Marcinak, aki legyinti is be a lasztit a bal alsóba! 9-6! Korényi a rosszkézszélről belövi, 9-7.

18′ Gyárfás góljával 8-6. Elől újabb hiba, víz alá vitt labda miatt kontra. Gyárfás bejátszása csak Juhászt találja meg.

17′ Az OSC hozza el a Mikasát. Deckert kiküldik, de sikerül kivédekezni. Kemény védekezés a vendégektől, Vincze Márkot elnyomja centerben a bejátszáskor, a nála kétszer nagyobb Tóth Zoltán.

II. negyed: 8-5 (4-3, 4-2)

16′ Kiss Csaba kap remek labdát, azonnal villan a balos, 7-4! Tóth Marci ellen fújnak ötöst. Tóth Zoltán lövi, Molnár megfogja a középre tartó lövést! Túloldalon Kiss Csabi ismét azonnal villan! 8-4! Tóth Zoltán most pótolja amit kihagyott az előbb, irdatlan nagy gólt pattint a bal felsőbe a kapásoldalról, 8-5. Áts még véd egy nagyot, mint röplabdában a feladó. 8 tizedmásodperces korner, semmire sem elég.

15′ Elrúgja magát a védőtől az OSC-s, hiába gól, nem ér, jöhet a Szeged. Decker Hegének, mintha gránátot dobna, Hege későn lő, lemegy a támadóóra. Becsey Péter időt kér. Remek labdaszerzés a center, Szentesi elől.

14′ Kiss Csaba megy ki, Tiba értékesíti a fórt, meg is pattan benn a tumultusban valakin, 6-4. Most az orvosegyetemisták védelme szerel.

13′ Juhász remekül látja meg a kapásoldalon Hegedűst, adja is, Hege pedig bevágja! 6-3! Godó is ben, minden mezőnycsere volt már vízben mindkét oldalon. Jó védekezés, a túloldalon Jansik lő a rosszkézszélről, zárja a rövidet Áts.

no images were found

12′ Balla megy ki, de nem sikerül kihasználni a fórt. Abstóc, jöhet a Szeged.

11′ Kunac remekül takarja a kaput a centerrel a nyakában – vagy a center nyakában.

10′ Molnár remekül véd, amikor lejár a fór és Szentesi húz kapura centerből. Simon megy ki, Tóth Marci átlő középről, 5-3!

9′ Ráúszás, Tóth Marci lazán elhozza fél testhosszal. Sánta centeben remek labdát kap, eldőltében fölé lövi. Deckert szórják ki.

I. negyed: 4-3

8′ Jansik Szilárd megy ki, fór, ezt már kihasználják, Szentesi Ádám, 4-2. Rossz a szegedi bejátszás, időt kér Becsey mester is. Deutschot labdavesztés után kiszórják, Kunac lő azonnal, felsőléc. Szentesi megúszik, átejti Molnárt az utolsó másodpercben, de kár… 4-3.

7′ Kunacot szórják ki. Kiss Csaba zavar meg egy passzt, aztán jó a védekezés, kimarad a vendégek első fórja. Juhász Zsolti trükkös, ejt, Átsot át is ejti vele, 4-1!

6′ Sutit szórják ki, időt kér Vincze Balázs. A Csongrád Megyéért Díjjal tegnap frissen kitüntetett Molnár Papesz is beszáll Jansikkal. Kimarad. Gyárfás szépít, 2-1. Ha már Papeszt emlegetjük: meg is villan a világklasszis center, 3-1!

5′ Suti lő, pattint, jó kapusnak szerencséje is van: Molnár ágaskodik, felsőléc.

4′ Remekül védekezünk, a dokiknak a vízben nem terem babér. Elől most nekünk sem. Tóth Marci szerez labdát.

3′Korényi a kiállított, Tóth Marci lő, Áts véd. Korner után Hegedűs beúszik a rövid kapufához, megvárja míg elsüllyed a kapus, a szeme közé lő, 2-0!

no images were found

2′ Elpuskázott lehetőség elől, aztán Császár hagy ki egy lövést.

1′ Elhozza a Szeged, jön a fór is, centerből Seman be is húzza, 1-0! Kivédekezzük az első OSC rohamot.

11.25: Kezdődik a csapatok bemutatása! Rövidesen a matiné is! A hazai keretben nincs most Szivós Márton, helyén Godó Norbert húzta fel a 8-as sapkát. Szivós egyébként most érkezik meg Marosán Györggyel, az NB I-be tartó dorozsmai női kézisek edzőjével, akivel köztudottan jó barátságban vannak.

11.20: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat az újszegedi sportuszodából! Dübörög a dídzsébobó, és bőszen pattog a labda a pólómatiné melegítésén: rövidesen Szeged – OSC, az év utolsó élvonalbeli vízipólómeccse Szegeden!

Kezdés: 11.30!

A találkozó elé:

Toronymagas esélyesként vízbe csobbanva, ingyenes pólómatinéval búcsúztatja a 2013-as esztendőt Vincze Balázs alakulata. Az OSC ellen aligha kell tartani akárcsak a pontvesztéstől is, noha tartogatott már kellemetlen meglepetéseket ez a szezon. Az orvosegyetemisták három diadalnak örülhettek eddig, ezeket a Pécs, az Ybl és a KSI ellen érték el, többi meccsükön azonban rendre alulmaradtak, s ennek megfelelően a tabella 12. helyét foglalják el. A január 10-i folytatás előtt a kötelező győzelemmel a Szeged megerősítheti 4. helyét, más tétje nincs a meccsnek, jóllehet minden pont fontos. Várhatóan közönségszórakoztatásból nem lesz hiány.

Előző sztori

Magyarország fellép a tömegpusztító fegyverek terjedése ellen

Következő sztori

Bohács Zsolt: a gyed extra az édesanyák tiszteletét jelenti + FOTÓK