Közélet

Veszélyesnek minősítették Dunaújváros levegőjét

Veszélyesnek minősítették Dunaújváros levegőjét

2013. december 26., csütörtök
Veszélyesnek minősítették Dunaújváros levegőjét

A magas szálló por (PM10) koncentráció miatt veszélyesnek minősítette Dunaújváros levegőjét az Országos Környezetegészségügyi Intézet csütörtökön.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat a Facebook-oldalán azt írta: a levegőben lévő szálló por miatt a légzőszervi betegségben szenvedők panaszai jelentősen súlyosbodhattak. Az OKI közlése szerint szerdán 17 óra a szálló por koncentráció folyamatosan csökken Dunaújvárosban, így a csütörtöki mérési adatok alapján pénteken valószínűleg már a tájékoztatási küszöb alatt marad a levegő szennyezettsége a településen. Az OKI értékelése alapján Budapesten, Salgótarjánban, Egerben, valamint a Sajó völgyében (Putnok, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Miskolc) is "kifogásolt" a levegő minősége - írta az ÁNTSZ. Hozzátették: a hazai légszennyezettségi helyzet folyamatosan nyomon követhető a oki.antsz.hu/#tab_levego oldalon. A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelését egy index alapján végzik. Az OKI táblázata a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási, illetve riasztási fokozatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.