Kultúra

Vendégművész a Szegedi Kortárs Balettnél

Vendégművész a Szegedi Kortárs Balettnél

2013. december 2., hétfő
Vendégművész a Szegedi Kortárs Balettnél
bri

Földtechnikára és a mozgásdinamika változatosságára épülő tréninget, valamint workshopot tartott két héten át Michael Langeneckert, Németország, Ausztria és Svájc színházainak elismert táncművésze a Szegedi Kortárs Balett számára.

A táncművész visszatérő vendég Szegeden, jól érzi magát a városban, mely érzéshez a napfény városának népszerű társulata nagyban hozzájárul. A közös munka gyümölcseként „Breathless”(Élettelen) címmel egy rövid, napjaink egyre élesedő társadalmi problémáira összpontosító darab született, ennek üzenete szerint a digitális technológia behálózza a valós világot, mindenhol zaj és műszerek vesznek körül bennünket, az emberek helyett gépek dolgoznak, és gyakorlatilag lassan kihal a személyes kommunikáció.

Michael Langeneckert

úgy véli, az együttest kifejezetten homogén, erős személyiségekből áll, egyedisége vitathatatlan a nemzetközi táncélet sokféleségében, egyértelműen magas nívót képvisel. Nagyon élvezte az együttműködést, a szegedi táncosokat rendkívül tehetségesnek és technikásnak tartja. Az új mozdulatok elsajátítása nem okozott számukra különösebb nehézséget, hiszen egyébként is nap, mint nap keményen gyakorolnak. Mindez a sikereikben is megmutatkozik, a csapat mozgáskultúrája Juronics Tamás munkáját dicséri-nyilatkozta a vendégművész.

dusha 1

A „Breathless” a társulat Kossuth-díjas művészeti vezetőjének is nagyon tetszett.

Juronics Tamás

elárulta: hasonló közös balett-termi projektekből többet is tervez táncművészeivel az évad folyamán és a végeredményként született rövid műveket végül a publikumnak is bemutatják. Az együttes vezető koreográfusa jelenleg a Liszt Ferenc Zeneakadémia Solti-termének megnyitó előadásán dolgozik,

Mozart

Varázsfuvoláját

Marton Éva

művészeti vezetésével,

Almási-Tóth András

rendezésében december 8-án mutatják be. A produkcióban a Magyar Táncművészeti Főiskola növendékei is részt vesznek, az ő mozgásukat koreografálja Juronics Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.