Közélet

Új műtéti tömb épül a szentesi kórházban + FOTÓK

Új műtéti tömb épül a szentesi kórházban + FOTÓK

2013. december 4., szerda
Új műtéti tömb épül a szentesi kórházban + FOTÓK
szentesi_korhaz04_ia

Uniós támogatással, mintegy 2,47 milliárd forintból új műtéti tömb épül a szentesi Dr. Bugyi István kórházban – jelentette be Farkas Sándor (Fidesz) a térség országgyűlési képviselője szerdán az alföldi városban.

A fejlesztés nyomán javul a térségben élők biztonsága, 130 ezer ember juthat magasabb színvonalú egészségügyi ellátáshoz – mondta a politikus a beruházás támogatási szerződésének aláírásakor. A 5116 négyzetméteres, háromszintes épület elkészültével a kórház hosszú évekre a régió meghatározó egészségügyi intézménye lesz – hangsúlyozta.

Kalmár Mihály

, a Dr. Bugyi István Kórház főigazgatója elmondta, a gyógyítás a 47 épületből álló, pavilonrendszerű intézmény egyes osztályain százéves épületekben folyik. Az aktív ellátás megoszlik a várost kettészelő Kurca folyó két partján található diagnosztikai és sebészeti részleg között, a betegek szállítása pedig rengeteg pluszfeladatot ró a dolgozókra.

A fejlesztésnek köszönhetően egy helyre kerül az intenzív osztály, a traumatológia, a fül-orr-gégészet, az urológia és a műtőrészleg. A beruházás során 400 millió forintot új műszerek beszerzésére, 20 milliót pedig informatikai fejlesztésekre fordítanak – közölte a szakember. A kivitelezési munkák a közbeszerzési eljárást követően várhatóan jövő tavasszal indulnak el, az új tömb várhatóan 2015 közepére készül el – tudatta a főigazgató. Bene Dániel, az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a mostani uniós költségvetési ciklusban a tagországok közül Magyarország kapta a legnagyobb támogatást az egészségügy fejlesztésére. Ennek részeként idén ősszel az országban 60 milliárd forintos költséggel harminc egészségügyi intézmény fejlesztése kezdődhetett meg - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.