Egyetem

Szakkollégistáknak szerveztek konferenciát + FOTÓK

Szakkollégistáknak szerveztek konferenciát + FOTÓK

2013. december 6., péntek
Szakkollégistáknak szerveztek konferenciát + FOTÓK
moraakademia_001

Móra Akadémia címmel szakkollégiumi konferenciát rendezett az SZTE Tehetségpont és a szegedi Móra Ferenc Kollégium december 2-án. A repertoár Machiavelli Fejedelemjétől a lézereken át egy Jászfényszaruhoz közeli Árpád-kori település bemutatásáig terjedt.

A tudományos szimpóziumon természet- és társadalomtudományi szekciókban hangzottak el előadások a hallgatóktól a legkülönbözőbb témákban. A résztvevők megismerkedhettek például a szárazságtűrésért felelős génekkel, az ultrarövid impulzusú lézerekkel, valamint az orvosi alkalmazásra tervezett mágneses folyadékokkal. A társadalomtudósoknál pedig téma volt sok más mellett az emocionális márkaépítés a Coca Cola példáján keresztül, a makói Hagymafesztivál 20 éve, a fogyasztási szokások és fizetési hajlandóság az egyetemisták körében, valamint német vállalatok magyarországi jelenléte. A rendezvényt

Badó Attila

professzor, az SZTE Tehetségpont vezetője és

Erdélyi Ágnes

, az SZTE Móra Ferenc Szakkollégium igazgatója nyitotta meg. „Ez a második szakkollégiumi konferencia a tehetséggondozó TÁMOP-projekt keretében, az elsőre még tavasszal került sor a szegedi Márton Áron Kollégiummal együttműködésben. Jövő tavaszra is tervezünk még egyet, ennek helyszíne és tematikája még előkészítés alatt áll” – beszélt az SZTE Szakkollégiumi Konferenciák sorozatról

Bóka János

, a konferencia szervezője. Hozzátette: mindenképpen hagyományteremtő szándék vezérelte a szimpózium megálmodóit. „Az SZTE szakkollégiumai részéről mutatkozik igény arra, hogy ezt folytassuk – természetesen vannak ötletek arra, hogyan lehetne a formátumon csiszolni, mint például kisebb, tematikus konferenciák, esetleg több szakkollégium részvételével” – tette hozzá Badó Attila. A tematikát úgy állították össze, hogy széles panorámáját adja a szakkollégiumban végzett tevékenységeknek, mintegy bemutatkozó fellépése legyen a Móra Ferenc Szakkollégiumnak. Éppen a szakkollégiumi konferencia napján reggel érkezett a hír, hogy a sikeres szakkollégiumi akkreditációs eljárás eredményeként az SZTE Móra Ferenc Szakkollégium minősített szakkollégium besorolást kapott, ezzel az SZTE Eötvös Loránd Szakkollégium után Szeged második minősített szakkollégiuma lett.

Arany Mihály

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.