Közélet

Rogán a rezsicsökkentés eltörlése elleni fellépésre kér mindenkit

Rogán a rezsicsökkentés eltörlése elleni fellépésre kér mindenkit

2013. december 19., csütörtök
Rogán a rezsicsökkentés eltörlése elleni fellépésre kér mindenkit

A rezsicsökkentés eltörlése elleni fellépésre kér mindenkit Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.

A kormánypárti politikus a Facebook-oldalán csütörtökön közzétett videoüzenetben azt mondta, hogy miközben a Fidesz-frakció a harmadik rezsicsökkentésen dolgozik,

Bajnai Gordon

és pártja bejelentette, hogy ebben a formában eltörölnék azt.

Rogán Antal

szerint ez azt jelenti, hogy most is, mint mindig, a multik profitjának garantálására törekszenek áremelésekkel, hiszen 2002 és 2010 között kétszeresére emelték a villamos energia és háromszorosára a gáz árát. A frakcióvezető szerint a rezsicsökkentés eltörlése, minden magyar család számára 130-140 ezer forintos pluszkiadást jelent. "Én azt gondolom, hogy ez elfogadhatatlan. Ezért mindenkit kérek, hogy fogjunk össze és lépjünk fel a rezsicsökkentés eltörlése ellen a leghatározottabban" - fogalmazott.

Szigetvári Viktor

, az Együtt-PM szövetség társelnöke szerdán azt mondta, jelenlegi formájában megszüntetnék a rezsicsökkentést, de rengeteg dolgot tennének azért, hogy olcsóbb legyen a közszolgáltatás.

Szabó Tímea

társelnök csütörtökön azt mondta, hogy az Együtt-PM a rezsihazugságot szüntetné meg. Hozzátette: ha kormányra kerülnek, fenntartható rezsicsökkentést vezetnek be, amely 30 százalékos csökkentést hoz hosszú távon és az épületszigetelésekkel összekötve 10 ezer munkahelyet teremt. Rogán Antal hétfőn közölte, hogy a Fidesz-frakció januári ülésén dönt majd az újabb rezsicsökkentésről, amelyet lehetségesnek és fontosnak is tart, a villamos energia és a gáz ára ugyanis a magyar családok keresetéhez képest még mindig az európai átlag felett van. A cél ezért az, hogy ezek az árak elérjék az európai átlagot - mondta, hozzátéve, hogy ennek érdekében dolgozik az általa vezetett munkacsoport, amelynek tagja

Fónagy János

, a fejlesztési tárca államtitkára és

Németh Szilárd

, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.