Kézilabda: könnyed Pick-győzelem Vácon

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick_veszprem_mj-44Hozta a kötelezőt Vácon a Pick Szeged a férfi kézilabda-bajnokságban, miután sima nyolcgólos diadalt aratott.

Az első perctől kezdve Juan Carlos Pastor alakulata uralta a játékot a várakozásoknak megfelelően, s fokozatosan lépett el a több korábbi Szegeden is megfordult kézilabdázót soraiban tudó Duna-kanyarbeliektől. A vendégek remekül védekeztek, a szünetig mindössze 9 gólt engedtek a házigazdáknak, amelynél az átlövőteljesítmény elmaradt a várttól. Váci részről egyesül a kapuban lehetett jó teljesítményt tapasztalni, ám az egymagában kevés volt, így 17 gólt termeltek az első félidőben. Fordulás után hamar tízgólosra hízott a különbség, majd a 40. percre, Vadkerti Attila zsinórban lőtt három találata után már 24-11-es szegedi vezetést is mutatott a váci eredményjelző. Biztos győzelme tudatában kicsit kiengedett a Pick, ez lehetőséget adott a hazaiaknak, hogy Laurencz Szabolcs és Gábori Máté vezérletével felzárkózzanak hét gólra a hajrában. A vége 31-28-as sima szegedi győzelem lett így is.

A Pick legközelebb szombat este 18 órakor fogadja utolsó hazai meccsén a győri SZESE alakulatát. A találkozó előtt kerül sor a hagyományos jótékonysági “plüssesőre” is.

Férfi kézilabda NB I 14. forduló:

Váci KSE – Pick Szeged 23-31 (9-17)
Vác, 300 néző. Vezette: Baranyi, Szloska.
Vác: VITÁRIS – GÁBORI 7/2, Lendvay 2, Bajorhegyi, Kocsi 3, Pál 1, Császár. Csere: Nagy L. (kapus), Kökény, LAURENCZ 7/1, Székely 2, Nikolicza, Rosta I., Simányi 1. Játékos-edző: Rosta István.
Pick Szeged: TATAI – Parrondo 3, Balogh 1, Mindegía 2, Zubai 1, ILYÉS 3, Kekezovity. Csere: Mikler (kapus), Blazevic, Larholm 4/4, VRANJES 3, VADKERTI 5, Ancsin 5, SULC 4, Gidai. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 4/3, ill. 4/4.
Kiállítás: 4 perc, ill. 4 perc.

Default thumbnail
Előző sztori

Zsigó: kiugró a gazdasági növekedés

Következő sztori

Újra indul Ásotthalmon a polgármesterségért Petró Ferenc