Karácsonyra hangolnak a Bonifert suli diákjai

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SONY DSCHagyományos karácsonyi estnek ad otthont pénteken délután a Bonifert Domonkos Általános Iskola. Az intézményben így irányítják rá a szülők és gyermekek figyelmét az ünnep lényegére.

„Szeretnénk egy szülőket és a gyereket egy picit ráhangolni a karácsonyra, ez a célja hagyományos estünknek” – fogalmazott Husztáné Gyursánszki Erzsébet. A Bonifert Domonkos Általános Iskola igazgatója hozzátette, céljuk, hogy ráirányítsák a figyelmet arra, miként lehet az ünnepeket szebbé és jobbá tenni mai rohanó világunkban. A másik cél, hogy a szülők lássák gyermekeiket szerepelni, tehetségüket és ügyességüket is megcsodálhatják ezen a rendezvényen.

A karácsonyi esten fellép az iskola színjátszó csoportja, melynek tagjait Dombóvári Mária készítette fel, a táncosokat Szabó Anita és Monoriné Karsai Adrienn, míg az énekkart és a hangszereseket Éderné Erki Kornélia és Szabó Erika segítette a felkészülésben.

A tanévvel kapcsolatban Husztáné elmondta, az oktatás- és nevelés-központúságot igyekszenek megteremteni a gyerekek számára. A délutáni foglalkozások is számos lehetőséget teremtenek, vagyis nem pusztán arról van szó, hogy 16 óráig bent vannak az intézményben a diákok, hanem felzárkóztatás, tehetséggondozás és készségfejlesztés folyik a Bonifert iskolában. „A kerettanterv az első és az ötödik osztályban változott, illetve négy évfolyamon a testnevelés órák száma emelkedett, de ez nem jelentett nagy váltást, mert eddig is volt mindennapos testnevelés az intézményünkben” – tájékoztatott az igazgató. A pedagógusok kötelező 32 órás iskolában való tartózkodásával kapcsolatban elmondta, itt volt tapasztalható a legtöbb ellenérzés, de a tanárok rádöbbentek arra, hogy eddig is több időt töltöttek az intézményben.

Előző sztori

Labdarúgás: Pintér Attila az új szövetségi kapitány

Következő sztori

Operettdömping és színházbarát iskolák díjazása a szegedi nemzetiben + FOTÓK