/

Karácsony első napján csaknem 140 esethez riasztották a tűzoltókat

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

December 25-én, szerdán 139 esetben riasztották a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön Facebook-oldalán.

Mint írták: karácsony első napján csaknem 2100 tűzoltó volt szolgálatban, melynek során 45 helyszínen kellett tüzet oltaniuk, 72 helyszínen pedig műszaki mentést végeztek. Téves riasztás 19, szándékosan megtévesztő hívás 2 esetben érkezett az ügyeletekre.

Az OKF közleménye szerint kifejezetten az ünnepekkel összefüggően, gyertyák és mécsesek használata közben egy tűz keletkezett: Miskolcon, a Városház téren a köztéri adventi koszorú kapott lángra, ám a tüzet a helyi hivatásos tűzoltók még idejekorán elfojtották. Ezzel már tizenkilencre nőtt az elmúlt napok hasonló tűzeseteinek száma. Jellemzőek voltak a kéménytüzek is: csak szerdán öt ilyen esethez riasztották a tűzoltókat az ország különböző pontjain. Több közúti baleset is történt, köztük halálos áldozattal járó is – tették hozzá.

Ezen felül nyolcszáz ember maradt ideiglenesen távhőszolgáltatás nélkül egy vezeték meghibásodása (kilyukadása) miatt szerda délelőtt Szombathelyen, az Oladi lakótelepen. A szolgáltató az elromlott vezetéket néhány óra alatt kijavította és helyreállt a szolgáltatás. Lakosságvédelmi intézkedésekre nem volt szükség, de a katasztrófavédelem folyamatos kapcsolatot tartott fent a szolgáltatóval és figyelemmel kísérte az események alakulását – olvasható az OKF közleményében.

Default thumbnail
Előző sztori

Karácsony első napján csaknem kilencven embert fogtak el a rendőrök

Default thumbnail
Következő sztori

Az elmúlt két napban csaknem háromezer emberen segítettek a mentők

Legutóbbi hasonló cikkek