Közélet

Karácsony első napján csaknem 140 esethez riasztották a tűzoltókat

Karácsony első napján csaknem 140 esethez riasztották a tűzoltókat

2013. december 26., csütörtök
Karácsony első napján csaknem 140 esethez riasztották a tűzoltókat

December 25-én, szerdán 139 esetben riasztották a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön Facebook-oldalán.

Mint írták: karácsony első napján csaknem 2100 tűzoltó volt szolgálatban, melynek során 45 helyszínen kellett tüzet oltaniuk, 72 helyszínen pedig műszaki mentést végeztek. Téves riasztás 19, szándékosan megtévesztő hívás 2 esetben érkezett az ügyeletekre. Az OKF közleménye szerint kifejezetten az ünnepekkel összefüggően, gyertyák és mécsesek használata közben egy tűz keletkezett: Miskolcon, a Városház téren a köztéri adventi koszorú kapott lángra, ám a tüzet a helyi hivatásos tűzoltók még idejekorán elfojtották. Ezzel már tizenkilencre nőtt az elmúlt napok hasonló tűzeseteinek száma. Jellemzőek voltak a kéménytüzek is: csak szerdán öt ilyen esethez riasztották a tűzoltókat az ország különböző pontjain. Több közúti baleset is történt, köztük halálos áldozattal járó is - tették hozzá. Ezen felül nyolcszáz ember maradt ideiglenesen távhőszolgáltatás nélkül egy vezeték meghibásodása (kilyukadása) miatt szerda délelőtt Szombathelyen, az Oladi lakótelepen. A szolgáltató az elromlott vezetéket néhány óra alatt kijavította és helyreállt a szolgáltatás. Lakosságvédelmi intézkedésekre nem volt szükség, de a katasztrófavédelem folyamatos kapcsolatot tartott fent a szolgáltatóval és figyelemmel kísérte az események alakulását - olvasható az OKF közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.