Gyorskorcsolya: SZKE-érmek a nemzetközi színtérről + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

universiade_dobogoKarácsony előtti hétvégén két helyszínen is jégre léptek a Szegedi Korcsolyázó Egyesület versenyzői. Az Olimpiára készülő Lajtos Szandra a trentói Universiadén szerepelt két szegedi társával együtt, a többiek pedig Szlovákiában, Spisska nova Ves-ben versenyeztek – adta hírül Szabó Krisztián vezetőedző.

Lajtos Szandra egyéniben és váltóban is versenyzett, 500 méteren 14., 1000-en pedig 10. helyezett lett. A verseny csúcspontját pedig a 3000-es váltó jelentette, ahol a Lajtos Szandra, Kónya Zsófia, Heidum Bernadett, Keszler Andrea alkotta csapat bronzérmet szerzett. Ez a női váltó eddigi legjobb Universiade eredménye! Lajtos mellett Kónya is az egyesület neveltje, illetve a férfi váltóban aranyérmet szerzett Oláh Bence szintén a szegedi klub sikeres utánpótlásnevelő munkájának “gyümölcse”.

A Szegedi Korcsolyázó Egyesület utánpótláskorú versenyzői Szlovákiában léptek jégre a karácsony előtti hét végén. A Danubia Series versenyén közép- és kelet-európai, pontosabban szlovák, cseh, lengyel, orosz, bolgár, lett, litván ,osztrák és román versenyzőkkel csaptak össze négy korcsoportban. A klub válogatott versenyzője, Farkas Tamás a sérüléséből felépült, majd remek teljesítménnyel korcsoportjában bronzérmet szerzett, így életben tartotta a reményeket a junior EK-ra való kijutásra. A Junior Világbajnokságra készülő versenyző, Jászapáti Petra két távot is megnyerve, köztük 1000 méteren új országos csúcsot elérve lett aranyérmes. A fiatalabbak közül Révész Gergő eredménye emelkedett ki, hiszen 500-on 2 másodperccel megjavította egyéni rekordját, és összetettben ezüstérmet szerzett. Ugyanebben a korcsoportban Somodi Ákos és Jászapáti Péter viaskodott, előbbi végül 6., utóbbi pedig 5. helyet szerzett.

no images were found

Előző sztori

Autókat tört fel szenteste egy fiatalember Szegeden, kettőt közülük felgyújtott

Következő sztori

Öt helyszínen okoztak tüzet gyertyák és mécsesek a szentestén