Bulvár

Gépkocsit tört fel, bibliát lopott, temetőben fosztogatott

Gépkocsit tört fel, bibliát lopott, temetőben fosztogatott

2013. december 6., péntek
Gépkocsit tört fel, bibliát lopott, temetőben fosztogatott

Egy rendkívül "sokoldalú" tolvaj ellen indult eljárás és helyezték előzetesebe. A gépkocsifeltöréstől kezdve, a fizetés nélküli tankoláson és a Biblia lopáson át a temetői lopásokig széles repertoárt tudhat maga mögött.

A megyei főügyészség közleménye szerint a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség pénteken indítványozta annak a hódmezővásárhelyi férfi előzetes letartóztatását, aki 2013. május 30. és 2013. szeptember 16. napja közötti időszakban a gyanú szerint mintegy 19 bűncselekményt követett el Hódmezővásárhelyen és környékén. A megalapozott gyanú tárgyát képező cselekmények között szerepel többek között az, hogy gépkocsit tört fel, lakásba surrant be, ahonnan többek között Bibliát és készpénzt is eltulajdonított. Mindezeken túlmenően több sértettet tévedésbe ejtve Hódmezővásárhelyen tűzifát árult eladásra, amelyhez előleget kért és vett át anélkül, hogy a tűzifa értékesítése valójában szándékában állt volna. Előfordult az is, hogy gépkocsijával úgy tankolt egy benzinkúton, hogy onnan fizetés nélkül távozott. Végezetül pedig a gyanúsított a mindszenti katolikus temetőben mintegy nyolc sírról tulajdonított el 2013. őszén gránit és bronz mécses tartókat, bronz vázákat oly módon, hogy azokat a sírokról lefeszítette, majd magával vitte. A Szegedi Járásbíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapi időtartamra elrendelte az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélyének okán, figyelemmel arra is, hogy a gyanúsítottal szemben több, hasonló jellegű bűncselekmény miatt büntetőeljárás van folyamatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.