Sport

Fodor Rajmund: Legyen világmárka a magyar vízilabda!

Fodor Rajmund: Legyen világmárka a magyar vízilabda!

2013. december 15., vasárnap
Fodor Rajmund: Legyen világmárka a magyar vízilabda!
fodorrajmund_ia

Málta és Malaga után Floridába terjeszkedik tovább nyár táboraival, s a magyar vízilabdát tenné világmárkává a Csongrád Megyéért Emlékéremmel kitüntetett Fodor Rajmund.

A Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke,

Magyar Anna

Csongrád Megyéért Emlékérem elismeréssel tüntette ki a szegedi születésű vízilabdázót

Fodor Rajmundot

pénteken. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, Világkupa- és Világliga-győztes rosszkéz-, azaz balszélső pólós korábbi válogatottbeli csapattársával,

Molnár Tamással

, az A-Híd Szeged VE most is aktív világklasszis centerével egyetemben vehette át a megtisztelő kitüntetést, amely azoknak adományozható, akik "a megyében vagy a megye érdekében jelentős eredményt hozó tevékenységével vagy közbenjárásával, példamutató magatartásával megyei elismerést vívott ki, hozzájárulva ezzel közvetlenül vagy közvetve Csongrád megye fejlődéséhez, jó hírnevének növeléséhez" - fogalmaz a megyei önkormányzat honlapja. A kétszeres ötkarikás győztes Fodor Rajmund a SZEGEDma.hu-nak elmondta, óriási megtiszteltetésnek érzi e kitüntetést, amely azonban nem csak egy sportoló, hanem egy mérnök, vagy egy orvos számára is hasonlóan nagy elismerése hosszú évtizedes lelkiismeretes munkájának. A 37 éves sportember külön kifejezte örömét, hogy ilyen fiatalon megkaphatta a díjat. A korábbi klasszis pólós egy nyolcéves kislány és egy négyéves kisfiú édesapjaként jelenleg Budapest környékén él családjával, de mint elmondta sokat megfordul Szegeden is kézilabda- vagy vízilabdameccseken. Szeretett sportágától azonban továbbra sem tud elszakadni. "Utánpótlással foglalkozom, táboroztatok itthon és külföldön is. Máltán és Malagán üzemeltetek nyári tábort, jövő nyártól pedig már várhatóan Floridában is" - újságolta a friss kitüntetett.

fodorrajmund02_ia

"Ez a kezdeményezés kiváló elegye a nyaralásnak, a vízilabdának és az angol nyelv tanulásának Máltán, illetve hasonlóképp, a spanyol nyelvvel kiegészülve Malagán is. A világ bármely pontjáról jöhetnek gyerekek ezekbe a nyári táborokba, s örömteli, hogy a szülők megbíznak bennem, s rám, ránk bízzák 14-18 éves suhancaikat a tábor 3-6 hetes időtartamára" - fejtette ki a különleges vízilabdaképzés kapcsán Fodor Rajmund, hozzátéve, hogy a Máltán már évek óta tartó táboroztatás folyamatosan erősíti az ottani kapcsolatokat. "Jó a viszony a máltai szövetséggel, ennek folyományaként két éve már egy saját csapattal is indulhattam az U20-as bajnokságban Hungarian Water Polo Summer Camp néven, idén pedig az U20 mellett már az U17-ben is kapunk helyett. Ez egy kellemes szimbiózis, hiszen a máltai vízilabdának és a vízilabdázóknak is jót tesz, hogy nem csak a saját mezőnyükbeliekkel mérkőznek, s a mi srácaink is be tudják magukat sorolni, egy számukra ismeretlen vízilabdakultúrába" - ecsetelte a HWPSC-kezdeményezés fejlődését a szakember Megjegyezte, nem a saját nevét akarja bejáratott brandé tenni. "Inkább a magyar vízilabda váljon bevált márkanévvé a világon, amit érdemes követni és áldozni rá. Az én feladatom az, hogy igyekszem az igényt és a szolgáltatást összekapcsolni, aminek legnagyobb nyertesei a gyerekek és a családok lesznek, valamint a sportág, amit mindannyian szeretünk" - közölte a szegedi születésű vízilabdázó, aki egyébként úgy érzi, elérkezett az idő, hogy a táboroztatáson túl még intenzívebben foglalkozzon a sportág menedzselésével, s ebbe az edzősködés is beletartozhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.