/

Drogprevenciós fórum + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

vedohalo_egyesulet

2013. december 18-án a Védőháló Közhasznú Egyesület drogprevenciós fórumot rendezett a szegedi UTC sporttelepének klubjában.

A rendezvény előadója Pleskonics András volt, akit mostanában a legtöbben Dr. Rock néven ismernek, a Szegedi Tudományegyetem népszerű rocktörténet kurzusa alapján, amelynek immár tizedik éve ő az előadója. Ezúttal a sporttelep edzésén résztvevő fiatalok jelenlétében és az ő bevonásukkal alakult ki érdekes beszélgetés a fórum résztvevőivel. Az előadó rövid áttekintést adott a 20. századi művészet drogfüggőség következtében elhunyt áldozatairól. Az időrendbe állított sorstragédiákkal párhuzamosan bejátszott illusztrációk mutatták be a korai droghalálok miatt veszendőbe ment értékeket és életeket. Ezzel szembeállítva a természet és emberszerető, valamint a sport eszményeit követő életvitel értékességét mutatta be a zenés előadás. Az előadás a részvevők bevonásával zajlott, akik elmondhatták személyes példáikat, kedvenceikkel, példaképeikkel kapcsolatban. Ezek az életutak megerősítették a pozitív mintákat. Az előadó a felmerült kérdések megválaszolása után felmérte a kapcsolódó önismereti, mentálhigiénés és művelődési témák iránti érdeklődést. A fórumon ifjúsági korú sportolók, vezetőik, valamint több, a városrészből érkezett érdeklődő is részt vett.

vedohalo_mm

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Rezsicsökkentés: előrejelzést várnak az energiahivataltól

Default thumbnail
Következő sztori

Járai: 2009 óta a növekedésre kellett volna fókuszálnia az MNB-nek

Legutóbbi hasonló cikkek