Közélet

Drogprevenciós fórum + FOTÓK

Drogprevenciós fórum + FOTÓK

2013. december 18., szerda
Drogprevenciós fórum + FOTÓK
vedohalo_egyesulet

2013. december 18-án a Védőháló Közhasznú Egyesület drogprevenciós fórumot rendezett a szegedi UTC sporttelepének klubjában.

A rendezvény előadója

Pleskonics András

volt, akit mostanában a legtöbben Dr. Rock néven ismernek, a Szegedi Tudományegyetem népszerű rocktörténet kurzusa alapján, amelynek immár tizedik éve ő az előadója. Ezúttal a sporttelep edzésén résztvevő fiatalok jelenlétében és az ő bevonásukkal alakult ki érdekes beszélgetés a fórum résztvevőivel. Az előadó rövid áttekintést adott a 20. századi művészet drogfüggőség következtében elhunyt áldozatairól. Az időrendbe állított sorstragédiákkal párhuzamosan bejátszott illusztrációk mutatták be a korai droghalálok miatt veszendőbe ment értékeket és életeket. Ezzel szembeállítva a természet és emberszerető, valamint a sport eszményeit követő életvitel értékességét mutatta be a zenés előadás. Az előadás a részvevők bevonásával zajlott, akik elmondhatták személyes példáikat, kedvenceikkel, példaképeikkel kapcsolatban. Ezek az életutak megerősítették a pozitív mintákat. Az előadó a felmerült kérdések megválaszolása után felmérte a kapcsolódó önismereti, mentálhigiénés és művelődési témák iránti érdeklődést. A fórumon ifjúsági korú sportolók, vezetőik, valamint több, a városrészből érkezett érdeklődő is részt vett.

vedohalo_mm

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.